Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τσίκνισμα με 20αρια! Ζέστη και... σκόνη σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού


Τσίκνισμα με 20αρια! Ζέστη και... σκόνη σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Γενικά ζεστός θα είναι ο καιρός την Τσικνοπέμπτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά, κυρίως παράκτια και θαλάσσια τμήματα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.

Ο καιρός θα είναι σύμμαχος όσων αποφασίσουν να ψήσουν καθώς δεν προβλέπονται εντονες βροχές και μπόρες παρά μόνο αραιές νεφώσεις και ψιλόβροχα με λίγες σταγόνες νερού, κυρίως στην Ήπειρο.

Οι νεφώσεις θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ από το απόγευμα και μετά θα επεκταθούν και στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη όμως θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 21εναν με 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 18 με 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε το πρωί αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 εως 19 με 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρωϊνές ομίχλες και αραιές νεφώσεις που το μεσήμερι και κυρίως το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 2 με 3 και το πολύ 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 εως 18 με 19 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού για την Τσικνοπέμπτη...




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά χαμηλές νεφώσεις στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες το πρωί κυρίως στα παράκτια και θαλάσσια τμήματα. Γρήγορα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 2 με 3 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αρχικά χαμηλές νεφώσεις, τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αρχικά χαμηλές νεφώσεις, τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αρχικά χαμηλές νεφώσεις, τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες το πρωί. Γρήγορα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλονιά
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 19 βαθμούς κελσίου

Παρασκευή 21-02-2014
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στα δυτικά, τα νότια και βαθμιαία στην ανατολική νησιωτική χώρα. Εξασθένηση το βράδυ και από τα δυτικα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε πτώση

Σάββατο 22-02-2014
Καιρός: στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και Σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και Τα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 ,στα νότια πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία στο βόρειο αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Κυριακή 23-02-2014
Καιρός: αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.
Άνεμοι: Στα δυτικά και τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφορ, στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Σε πτώση

Δευτέρα 24-02-2014 και Τρίτη 25-02-2014
Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και Σποραδικές καταιγιδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...