Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: 24ωρη φύλαξη στο δημοτικό κάμπινγκ Κουρούτας!


Σε εικοσιτετράωρη φύλαξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας, αφού η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), φαίνεται πώς αποφάσισε να προστατεύσει τα ακίνητά της από φθορές και παράνομες χρήσεις.
Η έκταση όπου βρίσκεται το δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας, ανήκε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), ωστόσο μετά την κατάργησή της όλα τα ακίνητα περιήλθαν στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, εκ των οποίων άλλα προορίζονται προς αξιοποίηση, και σε αυτή την κατηγορία φαίνεται ότι ανήκει το δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας, ενώ άλλα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ προορίζονται για πώληση.


Απαγορεύεται η είσοδος
Τις τελευταίες ημέρες ο χώρος όπου εκτείνεται το δημοτικό κάμπινγκ, φυλάσσεται από εταιρεία security σε 24ωρη βάση πλέον και απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο, από το σημείο που βρίσκεται το κτίριο της ρεσεψιόν και ένθεν. Οι μπάρες είναι κατεβασμένες και παράλληλα ο χώρος ελέγχεται περιμετρικά, για να μην παρεισφρήσει κάποιος που δεν έχει σχέση με τον χώρο. Βέβαια, κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι μπάρες «έπεφταν», ωστόσο πολλοί τις παραβίαζαν και έμπαιναν στον χώρο, αλλά τώρα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αφού υπάρχει φύλαξη.
Το patrisnews.com προσέγγισε τον χώρο και ρώτησε το φύλακα σχετικά με το τι περιλαμβάνει η εντολή φύλαξης, χωρίς ωστόσο να δοθούν απαντήσεις, ενώ στο ερώτημα εάν είναι εφικτό να ληφθούν φωτογραφίες από τον χώρο, η απάντηση ήταν αρνητική.
Για το θέμα ρωτήθηκε και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος έχει επικοινωνήσει με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και μάλιστα έχει αποσταλεί ήδη έγγραφο από τον δήμο Ήλιδας προς την Εταιρεία, προκειμένου να παραχωρηθεί το συντομότερο δυνατό η χρήση του χώρου στον δήμο για τη θερινή περίοδο και να μην υπάρξουν οι καθυστερήσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Προστασία από βανδαλισμούς
Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη του χώρου, και εφόσον έχει μόνο τα χαρακτηριστικά της προστασίας των εγκαταστάσεων, δεν φαίνεται σε αυτή τη φάση να κρύβεται κάτι μεμπτό, αφού τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταγραφεί βανδαλισμοί στο εσωτερικό του κάμπινγκ κατά τους χειμερινούς μήνες. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο χώρος ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, πιστώνεται στην Εταιρεία και η προστασία της περιοχής από τυχόν ζημιές που μπορεί να προκληθούν από περιθωριακά στοιχεία.
Έτσι λοιπόν, κατά την είσοδο στην κεντρική πύλη του δημοτικού κάμπινγκ, οι επισκέπτες μπορούν πλέον να μεταβούν κανονικά αριστερά, εκεί που βρίσκεται και το πάρκινγκ, όχι όμως να στρίψουν και δεξιά που είναι οι εγκαταστάσεις του κάμπινγκ.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...