Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: Βελτιώθηκε ο καιρός - Στοιχεία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Αναλυτική πρόγνωση


kairosv
Βελτίωση παρουσιάζει από σήμερα Τρίτη ο καιρός, οποίος θα διατηρηθεί γενικά καλός έως και το μεσημέρι της Παρασκευής. Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για τοπικές ψεκάδες το απόγευμα της Τετάρτης, άνευ όμως σημασίας.  Η θερμοκρασία, κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί, σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. 
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, βαρομετρικό χαμηλό θα επιδεινώσει τον καιρό της περιοχή μας βαθμιαία από το μεσημέρι της Παρασκευής με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους νοτιάδες. Βαθμιαία ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι του Σαββάτου. Η Κυριακή, που ενδιαφέρει πολλούς με τις καρναβαλικές παρελάσεις, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τουλάχιστον το πρώτο μισό της ημέρας δεν θα πρέπει να σημειωθούν φαινόμενα. Από το απόγευμα όμως ένα νέο σύστημα θα επιδεινώσει εκ νέου τον καιρό της περιοχής μας. 
Την Καθαρά Δευτέρα θα επικρατήσει κακοκαιρία πιθανόν σοβαρή, δεν θα δώσουμε όμως αναλυτικά στοιχεία ακόμα περιμένοντας τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

Την Τετάρτη 26/2, περιμένουμε αρκετές κατα περιόδους νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι, με μικρή πιθανότητα τοπικών πολύ ασθενών βροχών το απόγευμα. Η θερμοκρασία το πρωί, 7 με 8oC στα πεδινά, 4 με 5oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 16 με 17oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς μεταβλητοί. 

Την Πέμπτη 27/2, περιμένουμε αρκετές κατα περιόδους νεφώσεις. Η θερμοκρασία το πρωί, 7 με 8oC στα πεδινά, 4 με 5oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 16 με 17oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
 
Την Παρασκευή 28/2, περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις, βαθμιαία θα αυξηθούν με βροχές από το απόγευμα. Το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες.  Η θερμοκρασία το πρωί, 8 με 9oC στα πεδινά, 5 με 6oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς μεταβλητοί. Από το μεσημέρι νότιοι σε ενίσχυση έως ισχυροί 6 μποφόρ το βράδυ. 

Το Σάββατο 1 Μαρτίου, περιμένουμε κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Ύφεση από το μεσημέρι.  Η θερμοκρασία το πρωί, 10 με 11oC στα πεδινά, 6 με 7oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 14 με 15oC στα πεδινά, 9 με 10oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ. 

Την Κυριακή 2/3, περιμένουμε αρχικά αυξημένες νεφώσεις, βαθμιαία από το μεσημέρι θα πρέπει να αρχίσουν να δίνουν βροχές, το βράδυ καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία το πρωί, 7 με 8oC στα πεδινά, 4 με 5oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 16 με 17oC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο από το μεσημέρι νότιοι ισχυροί 6, το βράδυ σχεδόν θυελλώδεις 7 και πιθανόν έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις εννέα διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias            
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 11:10 , 25-02-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 25-02-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...