Αγγειοχειρουργικό ιατρείο στο Νοσοκομείο Πύργου!


 
Το πρώτο βήμα για τη λειτουργία Αγγειοχειρουργικού Ιατρείου και τη διενέργεια αντίστοιχων χειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Πύργου έγινε ήδη. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος συναινεί για την παραχώρηση-δανεισμό των εργαλείων αγγειοχειρουργικής που διαθέτει το Νοσοκομείο Πύργου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίο Πατρών, με προϋπόθεση τη λειτουργία ιατρείου και την πραγματοποίηση χειρουργείων και στον Πύργο, όταν και αν απαιτηθεί.

Από το 2011, το Νοσοκομείο του Πύργου έχει προμηθευτεί υπερσύγχρονα και μεγάλης αξίας εργαλεία, απαραίτητα για την πραγματοποίηση αγγειοχειουργικών επεμβάσεων. Ωστόσο, ελλείψει της ειδικότητας, αυτά τα εργαλεία, δε βγήκαν ποτέ από τα κουτιά - όπως άλλωστε και άλλος εξοπλισμός στο Νοσοκομείο του Πύργου.
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας και ο καθηγητής Αγγειοχειουργικής και διευθυντής της αντίστοιχης κλινικής Ιωάννης Τσολάκης, ζήτησε τον δανεισμό αυτών των εργαλείων, μέχρι να στελεχωθεί το Νοσοκομείο του Πύργου με γιατρό αντίστοιχης ειδικότητας. Κι επειδή αυτό δε φαίνεται να γίνεται άμεσα, ο διοικητής κ.Δημόπουλος, κάνει κίνηση «ματ» και δέχεται, αλλά…υπό προϋποθέσεις.
«Ζήτησα από τον κ.Τσολάκη, κάθε 15 ημέρες να έρχεται στο Νοσοκομείο του Πύργου, να κάνει Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο, να εκπαιδεύσει τους χειρούργους για να αποκτήσουν κάποια εμπειρία, με τη σύμφωνη βέβαια γνώμη και του διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής κ.Παπαγεωργίου, και αν χρειαστεί, να γίνονται και εδώ κάποια χειρουργεία, αφού υπάρχουν και χώροι και εξοπλισμός», εξήγησε ο κ.Δημόπουλος, σημειώνοντας ότι αυτή η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με τα Νοσοκομεία της Πάτρας.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της πραγματοποίησης επεμβάσεων Καταρράκτη προχωρά, και πολύ σύντομα θα είναι σε θέμα να γίνουν και στον Πύργο, από τον Χειρούργο Οφθαλμίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Ιωάννη Κατσιμπρή.

Νάνσυ Σπυροπούλου
patrisnews.com
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ