Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Προσλήψεις 275 ατόμων στο Λιμενικό: Όλες οι προϋποθέσεις


 
Η προκήρυξη για τις προσλήψεις στο Λιμενικό που θα εκδοθεί μέσα στο 2014 θα αφορούν την κατάταξη 275 στελεχών, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας στον Πανελλήνιο Σύλλογο υπαλλήλων του ΥΕΝ.

Συγκεκριμένα, προκήρυξη για προσλήψεις 275 στελεχών στο Λιμενικό θα εκδώσει, μέσα στο 2014, το υπουργείο Ναυτιλίας ενώ παράλληλα θα προκηρυχθούν προσλήψεις 62 ατόμων πολιτικού προσωπικού στο υπουργείο Ναυτιλίας, τα οποία 32 θα αφορούν τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας κ Βαρβιτσιώτη.
Τις προσλήψεις σε Λιμενικό και υπουργείο Ναυτιλίας έκανε γνωστές ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΝ σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε.
Οι προσλήψεις θα αφορούν αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και θέσεις για Λιμενοφύλακες.
Η προκήρυξη για τις προσλήψεις στο Λιμενικό καθυστερεί λόγω ότι ακόμη διότι η τροπολογία για τον νέο τρόπο που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός εισαγωγής δεν έχει ψηφιστεί ακόμη
Συγκεκριμένα στην τροπολογία που περιλαμβάνεται εντός του νομοσχεδίου για τα σκάφη αναψυχής περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία η βαθμολογία των  υποψηφίων θα προέλθει κατά 70% από μοριοδότηση και κατά 30% από γραπτό διαγωνισμό όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά με εφαρμογή μικτού συστήματος μοριοδότησης και γραπτών εξετάσεων, καθώς και ο συντελεστής βαρύτητας με τον οποίο θα πολλαπλασιάζεται το αποτέλεσμα εκάστης εκ των εν λόγω δύο διαδικασιών, υπό την προϋπόθεση ότι ο συντελεστής βαρύτητας της διαδικασίας μοριοδότησης θα είναι σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερος του αντίστοιχου συντελεστή της διαδικασίας γραπτών εξετάσεων και σε ποσοστό τουλάχιστον 70% επί του συνολικού ποσοστού.
Επίσης θα υπάρξουν αλλαγές στη διαδικασία και στους όρους συμμετοχής των υποψηφίων στους δύο επικείμενους διαγωνισμούς του Λιμενικού.
Οι αλλαγές θα επέλθουν λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό του Λιμενικού που αφορούσε τους 80 Δόκιμους Σημαιοφόρους και μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται μετά από καταγγελίες ,ότι δεν διεξήχθη νομίμως ο διαγωνισμός για την κατάταξη 80 δοκίμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα.
Οι αλλαγές που θα προβλέπονται στον διαγωνισμό του Λιμενικού μεταξύ άλλων είναι ότι αποκλείονται από τη διαγωνιστική διαδικασία οι απόφοιτοι Λυκείου για τις θέσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών ενώ θα προβλέπεται και γραπτή εξέταση για τους υποψηφίους.
Ποιες είναι οι νέες γενικές προϋποθέσεις για τις προσλήψεις στο Λιμενικό και πώς θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός
Δικαίωμα συμμετοχής στην προκήρυξη για το Λιμενικό έχουν Έλληνες πολίτες, πτυχιούχοι Τμημάτων Ανώτατης και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, Πλοιάρχων και Μηχανικών, καθώς και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Οι ΔΕ αφορούν μόνο τις προσλήψεις Λιμενοφυλάκων).
Για την εισαγωγή τους στο Λιμενικό οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε υγειονομικές και ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες και εξετάζονται σε μαθήματα (γραπτά), σύμφωνα με την προκήρυξη, ενώ για πρώτη φορά θα μετρά 30% στη μοριοδότηση γραπτώς διαγωνισμός. Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία συμμετοχής στον διαγωνισμό ορίζονται στην εκάστοτε προκήρυξη.
Το ηλικιακό όριο για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι οι μεν πτυχιούχοι Α.Ε.Ν να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους, ενώ οι δε κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το 26ο έτος της ηλικίας τους (δηλαδή για τους Λιμενοφύλακες) και 28 για τους πτυχιούχους αξιωματικούς.
Επίσης η προκήρυξη του Λιμενικού θα καθορίζει και υψομετρικό όριο το οποίο θα είναι για τους άνδρες υποψήφιους θα είναι ύψος τουλάχιστον 1,70μ. και για τις γυναίκες ύψος τουλάχιστον 1,60μ.
Για την υποβολή αίτησης μετά δικαιολογητικών συμμετοχής σε κάθε διαγωνισμό Κατάταξης στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απαιτείται η καταβολή παραβόλου δέκα (10) Ευρώ που εκδίδεται από το Δημόσιο Ταμείο. Τα εισπραχθέντα ποσά που θα προκύπτουν από την καταβολή του παραβόλου, θα μεταφέρονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου για την κάλυψη εξόδων διενέργειας διαγωνισμών Κατάταξης στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το ποσό του παραβόλου μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...