Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ήττα για το «τριφύλλι» στο Μιλάνο


Ηττήθηκε 77-75 από την Αρμάνι

Με το μεγάλο του όπλο, την άμυνα, να αχρηστεύεται από τα «πολυβόλα» της Αρμάνι για ένα ημίχρονο και όταν συνήλθε να μην υπάρχει χρόνος για τη μεγάλη ανατροπή, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο Μιλάνο με 77-75 κι έχασε έδαφος στη μάχη για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, αλλά και την ευκαιρία να απαλλαγεί πρόωρα από το άγχος της πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Άστοχοι και μπλοκαρισμένοι στην επίθεση από την επιθετική άμυνα των Ιταλών, καθώς και ευάλωτοι στο ένας εναντίον ενός στα μετόπισθεν εμφανίστηκαν οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος, βελτιώθηκαν αισθητά στην επανάληψη αλλά δεν κατάφεραν να επιστρέψουν από το -18. Σκαρφάλωσαν δεύτεροι οι Ιταλοί με 5-3 αλλά δεν υπερκάλυψαν το -16 του ΟΑΚΑ.

Γκιστ με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ μαζί με Ράιτ που είχε 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ ξεχώρισαν από το «τριφύλλι», σε κακή βραδιά ο Διαμαντίδης με 6 πόντους (1/7 σουτ), 6 λάθη και 2 ασίστ.

Κακή εκκίνηση

Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησαν το ματς για τον Παναθηναϊκό, ενώ για την Αρμάνι οι Λάνγκφορντ, Χάκετ, Μος, Μέλι και Σάμιουελς. Ο Γκιστ με επτά γρήγορους πόντους οδήγησε την ομάδα του σε ένα πρώιμο προβάδισμα (6-9), αλλά τα διαδοχικά άστοχα σουτ του Ούκιτς επέτρεψαν στους γηπεδούχους να προσπεράσουν με 16-11 και ανάγκασαν τον Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ. Αυτό δεν διόρθωσε τα πράγματα, αφού ο Τζέρελς με το τέταρτο τρίποντο της ομάδας του σε έξι προσπάθειες ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ και το σερί στο 10-0 (19-11). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με δύο βολές του Παππά, 19-13, και τον Διαμαντίδη να έχει τρία από τα πέντε λάθη του «τριφυλλιού».

Χειρότερη συνέχεια


Η Αρμάνι συνέχισε να κάνει θραύση στο ένας εναντίον ενός εκτοξεύοντας τη διαφορά στο 27-15. Ο Διαμαντίδης ήταν μπλοκαρισμένος, όπως και όλοι οι συμπαίκτες του λόγω της επιθετικής άμυνας των Ιταλών, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάσχει-εκτός από την άμυνα-σε δημιουργία κι εκτέλεση στην επίθεση. Ο Τσερέλα και ο Τζεντίλε από τον πάγκο έφεραν τους γηπεδούχους στο 37-19 με 8/11 τρίποντα. Οι ανάσες στο σκορ από τον Ράιτ αποδείχτηκαν προσωρινές και το ημίχρονο «έκλεισε» με τρίποντο του Μπράμου και το «τριφύλλι» στο -15, 41-26.

Καλύτερα, αλλά ακόμη… μακριά

Ο Παναθηναϊκός κράτησε χωρίς σκορ την Αρμάνι στα πρώτα τρία λεπτά της τρίτης περιόδου και με έξι αναπάντητους πόντους κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (41-32). Γρήγορα όμως οι παίκτες του Μπάνκι ανέκτησαν τον έλεγχο, με λύσεις στην επίθεση από Λάνγκφορντ και Χάκετ, ενώ με γκολ-φάουλ του Σάμιουελς έφτασαν στο 52-36. Πέντε σερί πόντοι του θετικού Ράιτ κράτησαν «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό, που δεν πτοήθηκε από ένα ακόμη τρίποντο του Μος (10/15 η Αρμάνι) και με τους Φώτση και Ματσιούλις πλησίασε ξανά στους εννιά, 55-46 έχοντας αφετηρία την πιο επιθετική του άμυνα. Ο Σάμιουελς με προσωπικά καλάθια έδωσε σκορ στην Αρμάνι, προτού το τρίποντο του Γκιστ γράψει το 59-49.

Αντεπίθεση ως το τέλος

Ο Παναθηναϊκός έκανε την ύστατη προσπάθεια στην τέταρτη περίοδο. Με τα μετόπισθεν να λειτουργούν-έστω και με καθυστέρηση-καλά, κατόρθωσε να μπει στο παιχνίδι. Το τρίποντο του (διαρκώς αποδοκιμαζόμενου από το κοινό της παλιάς του ομάδας) Φώτση ψαλίδισε τη διαφορά στους πέντε, 64-59, στα μέσα του δεκαλέπτου. Μπράμος και Ράιτ έχασαν ευκαιρίες για σκορ, ο Διαμαντίδης όμως όχι και οι πρώτοι πόντοι του στο ματς έφεραν τους «πράσινους» σε απόσταση τριπόντου (64-61). Δύο εξεζητημένα σφυρίγματα υπέρ του Λάνγκφορντ πρόσφεραν βολές και ανάσες στην Αρμάνι (68-63), όπως και το τρίποντο του Τσερέλα δύο λεπτά πριν το τέλος (71-65). Τρία χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στο τελευταίο λεπτό στοίχισαν ακριβά στον Παναθηναϊκό, που όμως πάλεψε μέχρι τελικής πτώσης. Μετά από δύο χαμένες βολές του Μέλι, ο Διαμαντίδης μείωσε 4,5’’ πριν το τέλος στον πόντο (76-75), ο Λάνγκφορντ με 1/2 βολές έδωσε κάποιες τελευταίες ελπίδες στο «τριφύλλι», αλλά στα 3,2’’ που απέμεναν ο Ράιτ δεν πρόλαβε να βρει σουτ.

Δεκάλεπτα: 19-13, 41-26, 59-49, 77-75.

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Τζεντίλε 8, Τσερέλα 8, Μέλι 3, Χάκετ 5, Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 18, Σάμιουελς 16, Λαουάλ 2, Μος 7, Τζέρελς 10.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 7, Φώτσης 10, Ούκιτς 2, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 21, Παππάς 2, Ματσιούλις 5, Ράιτ 17.

Διαιτητές: Ανκαραλί (Τουρκία), Ζιεμπλίτσκι (Πολωνία), Μπούλτο (Ισπανία).

*Πριν τον αγώνα βραβεύτηκε ο Νάντο Τζεντίλε, που έχει περάσει και από τις δύο ομάδες.

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...