Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: Σκότωσαν τον 77χρονο για 150 ευρώ (video)


sun_tupou

Συνελήφθησαν οι δύο από τους τρείς δράστες της δολοφονίας Αργυρίου

Του Γιάννη Σπυρούνη

Τρεις υπήκοοι Αλβανίας, είναι οι δράστες της δολοφονίας του 77χρονου Παναγιώτη Αργυρίου στη Συντριάδα Πύργου, στις 10 Οκτωβρίου 2013. Οι δράστες εντοπίστηκαν από τα στοιχεία που είχαν αφήσει πίσω τους, μέσα από τον εργαστηριακό έλεγχο και τον εντοπισμό γενετικού υλικού που επιβεβαιώθηκε με δείγματα που ελήφθησαν από δύο συλληφθέντες, που ομολόγησαν και την πράξη τους. Οι δύο από τους δράστες που βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας, έχουν περιγράψει κάποια από τα δεδομένα της υπόθεσης, δεν έχουν μπει σε λεπτομέρειες αλλά η εμπλοκή τους ακριβώς έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά. Χθες το πρωί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Ανδρικόπουλος και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου Κώστας Δίπλας, αναφέρθηκαν στα δεδομένα της υπόθεσης και στα στοιχεία που οδήγησαν στους δράστες.

Το φονικό έγινε στο στάβλο του θύματος, δίπλα στο σπίτι του. Οι τρεις δράστες ηλικίας 21, 30 και 35 ετών ξεκίνησαν από την περιοχή της Αμαλιάδας όπου διέμεναν με το αυτοκίνητο του 30χρονου. Το στάθμευσαν σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του θύματος και πεζή έφτασαν έως εκεί, όπου κρύφτηκαν μέσα στο στάβλο περιμένοντας τον 77χρονο να εμφανιστεί. Οι δράστες είχαν συλλέξει πληροφορίες πως το θύμα τους είχε χρήματα στο σπίτι του και έτσι αποφάσισαν να τον ληστέψουν. Όταν μπήκε στο στάβλο οι δράστες έδεσαν με σπάγκο χειροπόδαρα τον ηλικιωμένο, του έβαλαν μια πετσέτα στο στόμα και του έδεσαν με τον ίδιο σπάγκο και το λαιμό. Πήραν τα κλειδιά από τη ζώνη του παντελονιού του θύματος και μπήκαν στο σπίτι. Έψαξαν όλους τους χώρους για να βρουν χρήματα και βρήκαν περίπου 150 ευρώ και κάποια παλιά χαρτονομίσματα δραχμής. Τα μοιράστηκαν και στη συνέχεια έφυγαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία και την Πέμπτη εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τους τρεις δράστες. Το 21χρονος συνελήφθη την Πέμπτη στην Αμαλιάδα και κρατείται. Ο 30χρονος είχε συλληφθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2013 καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για ληστεία και κρατείται στο Α.Τ. Καλαμάτας, μέχρι να μεταφερθεί στις φυλακές Ναυπλίου, καθώς έχει διαταχθεί η προφυλάκισή του. Η ταυτότητα του τρίτου δράστη έχει πιστοποιηθεί και αναζητείται.

Ο κ. Ανδρικόπουλος τόνισε πως από την πολύ καλή εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος, εντοπίστηκαν πολλά στοιχεία και δείγματα γενετικού υλικού, που αξιοποιήθηκαν κατάλληλα. Έτσι η σύλληψη του 30χρονου που έγινε στις 20 Δεκεμβρίου, ξεκλείδωσε την υπόθεση Αργυρίου.

Ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου Κώστας  Δίπλας μίλησε για το κίνητρο. Ανέφερε πως οι δράστες είχαν πληροφορίες πως το θύμα έχει χρήματα και έτσι έδρασαν. Παράλληλα συνεχάρη τους συνεργάτες του για την δουλειά που έκαναν καθημερινά για το αποτέλεσμα που έφεραν. Ευχαρίστησε ακόμα τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές που βοήθησαν αυτή την προσπάθεια. Από την πλευρά του ο κ. Ανδρικόπουλος ευχαρίστησε για την προσπάθεια που έχει καταβάλει όλη την περίοδο της συνεργασίας του. «Η περιοχή έχει έναν ικανό αξιωματικό που μπορεί να προσφέρει πολλά στην περιοχή, στο αντικείμενό του».
 
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...