Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκινά το καρναβάλι των μικρών και των μεγάλων!




Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
                                                                         Γραφείο Τυπου  


Όμιλος Εθιμοτυπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών



Με μια φαντασμαγορική τελετή το απόγευμα του Σαββάτου 15/02/2014 ξεκινά και επίσημα το Λεχαινίτικο καρναβάλι, που εδώ και 40 χρόνια αποτελεί σταθμό στην πολιτιστική ζωή του τόπου.


Η πλατεία του Αγίου Δημητρίου στα Λεχαινά, αναμένεται να αποτελέσει των πυρήνα και των εφετινών εκδηλώσεων, δεδομένου ότι εκεί θα γίνει η έναρξη του καρναβαλιού.
Η εναρκτήρια εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6:00 το απόγευμα του Σαββάτου (15/02/2014) με τη συμμετοχή, σε ρόλο έκπληξη,  της Φιλαρμονικής των Λεχαινών, με χορευτικά από σχολή χορού και με την αναβίωση του εθίμου της… Καμήλας απ’ τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Κάτω Παναγιάς και πολλές άλλες εκπλήξεις…

Από την μεγάλη γιορτή της έναρξης δεν θα λείψει ο Κλόουν, η χαρά των παιδιών, ο οποίος και θα τα ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο του Λεχαινίτικου καρναβαλιού.   

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Εθιμοτυπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών καλούν όλους τους πολίτες του Δήμου να συμμετάσχουν στο καρναβάλι που επί σαράντα χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτιστικής δραστηριότητας.

«Ο αγερμός των Γενίτσαρων
στη Βορειοδυτική Ηλεία»

«Ο αγερμός των Γενίτσαρων στη Βορειοδυτική Ηλεία» είναι ο τίτλος του βίντεο που θα παρουσιαστεί κατά την παραπάνω ημέρα σε ειδική εκδήλωση, την οποία διοργανώνει ο Όμιλος Εθιμοτυπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι η κ.Μιράντα Τερζοπούλου, Εθνολόγος, πρώην ερευνήτρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, κ.Ζωή Μάργαρη, Ανθρωπολόγος του χορού, ερευνήτρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και κ.Ελένη Ψυχογιού, Λαογράφος, πρώην ερευνήτρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...