Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Επικράτηση Ολυμπιακού απέναντι στην Αναντολού Εφές- Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Μάλαγα

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 78-60

Την τρίτη διαδοχική νίκη του και τέταρτη στον 5ο όμιλό της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ απέναντι στην Αναντολού Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου.

Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση τους στο τρίτο δεκάλεπτο, οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν άνετα στη νίκη με 78-60, για την 6η αγωνιστική, και υποχρέωσαν τους Τούρκους στην τέταρτη ήττα τους.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 36-29, 62-43, 78-60 


Δυσκολεύει η προσπάθεια για τερματισμό στη δεύτερη θέση του ομίλου

Την τρίτη ήττα του στον 5ο όμιλό της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας, και μάλιστα διαδοχική, υπέστη στη Μάλαγα ο Παναθηναϊκός.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ηττήθηκαν 87-71 από την Ουνικάχα και βλέπουν την προσπάθεια να τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου να δυσκολεύει, αλλά και ορατό τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός τετράδας.

Οι γηπεδούχοι σμπαράλιασαν την άμυνα των «πράσινων» με τρίποντα (15/27) και ανανέωσαν 14 επιθέσεις εκμεταλλευόμενοι την αισθητή απουσία του Γκιστ, την ώρα που η ομάδα του Πεδουλάκη «κόλλησε» στην επίθεση από τα τέλη της τρίτης περιόδου και υπέπεσε σε πολλά λάθη (16).

Αφεντικό στο… παιχνίδι τους

Διαμαντίδης, Ούκιτς, Μπράμος, Φώτσης (αντί του λαβωμένου Γκιστ) και Λάσμε ήταν η πρώτη πεντάδα του Παναθηναϊκού απέναντι σε Γκρέιντζερ, Ντράγκιτς, Κέινερ-Μέντλεϊ, Κουζμίνσκας και Βάσκεθ της Μάλαγα, που στερήθηκε τις υπηρεσίες του Κάλογουεϊ. Κέινερ-Μέντλεϊ και Μπράμος «αντάλλαξαν» από δύο τρίποντα στο ξεκίνημα του αγώνα (8-8).

Διαμαντίδης και Μπατίστ έβαλαν την ομάδα τους για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ και παρότι η άμυνα δεν λειτουργούσε ιδανικά, τα τρία τρίποντα του Κάρι πρόσφεραν λύσεις (20-21). Το φάουλ-δώρο του Σαμπόνις σε διεκδίκηση επιθετικού ριμπάουντ 1,9’’ πριν το τέλος της περιόδου επέστρεψε στον Φώτση να κλείσει το δεκάλεπτο με δύο βολές (20-23) με τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα σε έναν ρυθμό παιχνιδιού που θεωρητικά δεν τον εξυπηρετούσε και «σκιά» τα δύο φάουλ του Λάσμε.

«Πληγές» ριμπάουντ και τρίποντα

Η παράσταση του Κάρι συνεχίστηκε με τον Αμερικανό να φτάνει τους 14 πόντους με 4/4 τρίποντα και τη διαφορά στους επτά (23-30). Η Ουνικάχα αντέδρασε και απάντησε με τον ίδιο τρόπο και μακρινά σουτ από Τούλσον και Βιδάλ που έφεραν ένα σερί 8-0 και το 31-30.

Ματσιούλις και Μπατίστ πρόσφεραν σκορ στο «τριφύλλι», αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ (10 στο πρώτο μέρος) και τα υψηλά ποσοστά στα τρίποντα (8/16) των Ανδαλουσιανών διατηρούσαν το ματς στην κόψη του ξυραφιού (39-40). Δύο αχρείαστα φάουλ του Γιάνκοβιτς επέτρεψαν στη Μάλαγα να κλείσει το ημίχρονο με 3/4 βολές και προβάδισμα 44-42.

Άμυνα για… λίγο

Η Ουνικάχα με οκτώ αναπάντητους πόντους προηγήθηκε για πρώτη φορά με έξι, 52-46, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Με τρίποντα Διαμαντίδη και Ματσιούλις, αλλά και τάπες του Λάσμε, οι φιλοξενούμενοι «μάζεψαν» τη διαφορά (54-54), ενώ με κάρφωμα και φάουλ του Λιθουανού πέρασαν και μπροστά (54-57).

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι κράτησε στους δύο πόντους για πεντέμισι λεπτά τους αντιπάλους της και όταν οι Ισπανοί ξαναβρήκαν σκορ προηγήθηκαν με 61-57 με τρίποντο του Κέινερ-Μέντλεϊ ολοκληρώνοντας δυναμικά το τρίτο δεκάλεπτο.

Κάκιστο φινάλε

Το επιθετικό βραχυκύκλωμα και η κακή περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν και με οδηγό τον Τούλσον η Ουνικάχα «σκαρφάλωσε» για πρώτη φορά στο +8 (67-59). Με τρίποντο του Κέινερ-Μέντλεϊ η διαφορά έφτασε και στους εννιά, 72-63, έξι λεπτά πριν το τέλος, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Οι «πράσινοι» όχι απλώς δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς, αλλά έχασαν και την επαφή τους με το σκορ, με τη διαφορά να φτάνει με διαδοχικά τρίποντα του Γκρέιντζερ στους 19 (!), 87-68.

Δεκάλεπτα:
20-23, 44-42, 61-57, 87-71.

Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Σαμπόνις 3, Βιδάλ 4, Σουάρεθ, Γκρέιντζερ 16, Βάσκεθ 6, Τούλσον 20, Κουζμίνσκας 5, Ντράγκιτς 4, Χετσχάιμερ, Κέινερ-Μέντλεϊ 21, Στίματς 8.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 12, Κάρι 14, Μπατίστ 4, Φώτσης 4, Ούκιτς, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 10, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 13.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Ντοζάι (Κροατία), Γιαβόρ (Σλοβενία).

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...