Ηλεία:Στα "κάγκελα" οι αγρότες - Πορεία διαμαρτυρίας μέσα στον Πύργο


agro_purg1a

Μεγάλη κινητοποίηση στον Πύργο με περισσότερα από 100 τρακτέρ - Ισχυρή αστυνομική δύναμη σε κάθε σημείο

Του Γιάννη Σπυρούνη

Με πορεία διαμαρτυρίας μέσα στο κέντρο του Πύργου συνέχισαν χθες, τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ηλείας. Περισσότερα από 100 τρακτέρ συμμετείχαν σε αυτή την πορεία που ξεκίνησε από την προσυγκέντρωση στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου της πόλης και προχώρησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως η 28ης Οκτωβρίου, η Μανωλοπούλου, η Πατρών, η Ερμού, η Πέλοπος, η Γορτυνίας, η Αγ. Γεωργίου, η Γερμανού και η Υψηλάντους, για να καταλήξει στην διασταύρωση Αγ. Γεωργίου της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου.


agro purg1

Όλα αυτά υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης σε κάθε σημείο. Οι αγρότες αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σήμερα στο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, αλλά την Πέμπτη να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πύργο και να αποκλείσουν στη συνέχεια την εθνική οδό για μισή ώρα.

agro purg2

Οι αγρότες παρά τη μεγάλη δύναμη που συγκέντρωσαν χθες, απέφυγαν να οδηγήσουν την αντιπαράθεση με τις αστυνομικές αρχές στα άκρα. Έτσι υπήρξε συντονισμός για να μην υπάρξουν εντάσεις και ξεφύγουν τα πράγματα. Αν και υπήρξαν φωνές ανάμεσα στους αγρότες που θέλησαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού ήδη από χθες, αυτό μετατέθηκε μετά από δεύτερες σκέψεις για την Πέμπτη, μετά την παράσταση των αγροτών στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι αγρότες ήδη από τη συνεδρίαση των συντονιστικών επιτροπών της χώρας το περασμένο Σάββατο στη Νίκαια της Λάρισας, έδειξαν πως δεν τους ικανοποιούν οι υποχωρήσεις της Κυβέρνησης και η μείωση των φορολογικών μέτρων. Έτσι προχωρούν σε ολομέτωπη επίθεση με στόχο να επικρατήσει ο μικρομεσαίος αγρότης που σήμερα κινδυνεύει να αφανιστεί.

agro purg3

«Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το φορολογικό»
Οι αγρότες δεν υποχωρούν απέναντι στα νέα φορολογικά μέτρα και είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον αγώνα τους και να νικήσουν. Ειδάλλως όπως αναφέρουν σε ένα χρόνο να έχουν καταλήξει όλοι στη φυλακή, αφού δεν θα έχουν δυνατότητα να πληρώσουν. «Στο σχολείο που πήγαμε και στο στρατό που υπηρετήσαμε, εκτός από τα γράμματα και το πώς να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα, μας έπαθαν και τέσσερα βασικά πράγματα. Αν χρειαστεί να πολεμήσουμε να δώσουμε το αίμα μας για την πατρίδα, να υπερασπιζόμαστε την οικογένεια μας, τη θρησκεία μας και τη γη μας. Αυτό κάνομε και σήμερα. Καλούμε τον πρωθυπουργό να σβήσει τη φωτιά που άναψε στους αγρότες. Οι αγρότες πληρώνανε, πληρώνουν και θέλουν να πληρώνουν φόρους, αλλά αυτά που μπορούν. Με τα μέτρα αυτά γίνεται ξεκλήρισμα, γίνεται εξόντωση. Τι θέλουν, να φέρουν τα μεταλλαγμένα μέσα στην Ελλάδα, να τρώνε τα παιδιά μας; Να μην μπορούμε να καλλιεργήσουμε; Θα παρακαλούσα όλους τους αγρότες, τους εργάτες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, να ξαναδούν το φορολογικό και του χρόνου τέτοια μέρα θα είμαστε όλοι στα κρατητήρια. Δεν θα μπορούμε να τους πληρώσουμε» ανέφερε ο αγρότης Δημήτρης Δημητρουλόπουλος.

agro purg4

«Το πρόβλημά μας δεν είναι τα βιβλία, αλλά το ότι θα μας φορολογήσουν από το πρώτο ευρώ. Εγώ φέτος για παράδειγμα για να μας μείνουν κάποια χρήματα δούλεψα με την οικογένειά μου, για να μας μείνουν πέντε φράγκα. Και αυτά τα πέντε φράγκα που θα μας μείνουν να τα δώσουμε στη Μέρκελ; Δεν είμαστε μεγαλοαγρότες να βάζουμε εργάτες. Δουλεύουμε με τις οικογένειές μας, η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, θέλουμε να υπάρχει αφορολόγητο. Οι ρυθμίσεις της Κυβέρνησης είναι ψεύτικες…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αγρότης Γιώργος Βλαχαναστάσης.

agro purg5

agro purg6

Πρώτη ανάρτηση: 13:52 11/02
Τελευταία ενημέρωση: 00:37 12/02

Πηγή

ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ