Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Σαν σήμερα


Τα σημαντικότερα γεγονότα της 10ης Φεβρουαρίου

1634:«Και όμως κινείται!», ψιθυρίζει ο Γαλιλαίος, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα γονατιστός μπροστά στους ιεροεξεταστές, γέρος και ανήμπορος απαρνιέται ως αιρετική και λαθεμένη την θεωρία του και δέχεται ότι η γη είναι ακίνητη και επίπεδη.

1828: Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του '21, ο Ιμπραήμ καταστρέφει την Τριπολιτσά.

1941: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Ιταλικά βομβαρδιστικά προξενούν σοβαρές ζημιές στον παλαιοχριστιανικό ναό της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

- Την ίδια μέρα, το Λονδίνο διακόπτει τις διπλωματικές του σχέσεις με το Βουκουρέστι.

1947: Τα Δωδεκάνησα περιέρχονται στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Παρισίων.

1991:Τη βομβαρδισμένη Βαγδάτη, επισκέπτεται ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Αντώνης Τρίτσης. Είναι ο πρώτος ξένος επίσημος που επισκέπτεται την πόλη, στην οποία έφτασε οδικώς αφού διέσχισε την μισοκατεστραμμένη εθνική οδό Αμμάν- Βαγδάτης. Στη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης του ανακοινώνει την πρωτοβουλία του για σύγκληση ενός φόρουμ δημάρχων των ιστορικών πόλεων Μέσης Ανατολής και ανατολικής Μεσογείου.

1996: Γράφεται ιστορία στο σκάκι, όταν για πρώτη φορά ένας υπολογιστής της IBM ο "Deep Blue", κερδίζει τον παγκόσμιο πρωταθλητή Γκάρι Κασπάροφ.

Γεννήσεις:

1898 - ο γερμανός δραματουργός και ποιητής, Μπέρτολτ Μπρεχτ

Θάνατοι:

1975 - ο Νίκος Καββαδίας, ποιητής και πεζογράφος
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...