Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ηλεία: Συνελήφθη 15χρονος δραπέτης που είχε ρημάξει σπίτια


sillipsi_anilikou

Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις κλοπές σε οικίες - Είχε αποδράσει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου – Αναζητούνται οι δύο συνεργοί του – Άνω των 29.000 ευρώ η λεία τους

Συνελήφθη προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ανήλικος ημεδαπός Ρομά ηλικίας 15 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν δύο ακόμα συνεργοί του συλληφθέντα, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα προχθές το μεσημέρι, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, επιχείρησαν να διαρρήξουν οικία 38χρονου ημεδαπού στο Κατσικάρι Πύργου, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ίδιο και τράπηκαν σε φυγή. Για την εξιχνίαση της κλοπής και την ανεύρεση των δραστών, διενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 15χρονου μετά από λίγες ώρες και τη σύλληψη του.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες το τελευταίο τρίμηνο περίπου είχαν διαπράξει άλλες δεκατρείς διαρρήξεις οικιών στην Ηλεία και συγκεκριμένα εφτά στην πόλη του Πύργου, δύο στο Κατσικάρι Πύργου μαι από μία στο Λαμπέτι, στο Κατσαρού, στον  Άγιο Ιωάννη και στο Πράσινο Ηλείας.

Οι δράστες διερρήγνυαν τις οικίες αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα, ενώ το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 29.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι, ο 15χρονος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ ήταν έγκλειστος στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, από όπου είχε αποδράσει τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται. Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...