Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ουρές έξω από τα εφημερεύοντα φαρμακεία στον Πύργο


farmakeio1
Του Γιάννη Σπυρούνη

Ένα διημερεύον και ένα διανυκτερεύον φαρμακείο, παραμένουν ανοικτά στη διάθεση του κοινού για να εξυπηρετήσουν καθημερινά για τις ανάγκες σε φάρμακα, μετά την απεργία επ’ αόριστον που έχουν κηρύξει οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα. Και στον Πύργο χθες σημειώθηκαν ουρές έξω από τα φαρμακεία αυτά, με τον κόσμο να περιμένει καρτερικά για να εξυπηρετηθεί.
Οι φαρμακοποιοί, κατηγορούν την κυβέρνηση για πρωτοφανή κοροϊδία, καθώς, όπως υποστηρίζουν, φέρει ύπουλα και αιφνιδιαστικά την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και την Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο. Επιπλέον αναφέρουν πως προωθούνται διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε έναν μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων, τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και ό,τι ώρα θέλουν, ότι καταργεί τις αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, με συνέπεια τη συσσώρευση φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων, ενώ το φάρμακο με την απελευθέρωση τιμής από 1-1-2017 γίνεται εμπόρευμα.
Με την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει συνταχθεί και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηλείας που συμμετέχει στην απεργία.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...