Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

«Σήκωσαν» άλλους δύο μετασχηματιστές της ΔΕΗ


Ούτε έξι μήνες δεν πρόλαβε να δουλέψει καλά καλά ο νέος μετασχηματιστής που εγκατάστησε η ΔΕΗ μετά την κλοπή του παλιού στο Πηγάδι του Τραγανού και… οι «κυνηγοί του χαλκού» τον «ξανακατέβασαν».

Μόνο που αυτή τη φορά εκμεταλλευόμενοι κάτι τον άστατο καιρό των προηγούμενων ημερών, που κράτησε τους αγρότες μακριά από τα χωράφια τους, κάτι η αργία της 25ης Μαρτίου, οι άγνωστοι δράστες είχαν την ευκαιρία να «κατεβάσουν» έναν ακόμα μετασχηματιστή και στη Σίμιζα Τραγανού.
Οι άγνωστοι δράστες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, κατάφεραν να ξεβιδώσουν τους μετασχηματιστές από τις ψηλούς στύλους που τους συγκρατούν, να τους ρίξουν στο έδαφος και στη συνέχεια να τους κομματιάσουν, αφαιρώντας τα χάλκινα πηνία από το εσωτερικό τους.
Η κλοπή έγινε αντιληπτή προχθές το πρωί, από τους παραγωγούς που πήγαν να ποτίσουν το πρώιμο καρπούζι τους, που βρίσκεται ακόμα στα θερμοκήπια, αλλά και τις υπόλοιπες καλλιέργειές τους. Όταν όμως είδαν ότι οι εγκαταστάσεις τους δεν είχαν ρεύμα, δεν άργησαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ.
Αμέσως οι παραγωγοί επικοινώνησαν με την ΔΕΗ, η οποία έστειλε αμέσως συνεργείο στην περιοχή, με τη βλάβη να αναμένεται να αποκατασταθεί, εάν δεν έχει γίνει ήδη, μέσα στις επόμενες ώρες.
«Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το πράγμα γιατί τον συγκεκριμένο μετασχηματιστή στο Πηγάδι μέσα στα τελευταία δύο χρόνια τον έχουν καταστρέψει τρεις φορές» είπε στο patrisnews.com ο κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, που η καλλιέργειά του έμεινε απότιστη εξαιτίας της κλοπής του μετασχηματιστή και συνέχισε:
«Έχουμε ενημερώσει τη ΔΕΗ που αμέσως έστειλε συνεργείο και είμαστε σίγουροι ότι η αποκατάσταση θα είναι άμεση. Το πρόβλημα όμως είναι άλλο. Σε λίγες μέρες έρχεται το καλοκαίρι και αν συμβεί τότε άλλο ένα τέτοιο περιστατικό τότε θα μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα πιστεύω ότι κάτι πρέπει να γίνει. Και για τη Δ.Ε.Η., καθώς κάθε φορά η δαπάνη για την αντικατάσταση του μετασχηματιστή είναι μεγάλη αλλά και το άγχος το δικό μας που ποτίζουμε 800 στρέμματα καλλιεργειών. Δεν ξέρω, ίσως κάποιοι να μην θέλουν να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Όλος αυτός ο χαλκός καταλήγει κάπου, δεν μπορούν να βρουν που;».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...