Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Άρση προβλημάτων ύδρευσης σε Δημοτικά Διαμερίσματα και οικισμούς


ano_kourtesi
Στην δημιουργία  δύο νέων γεωτρήσεων γα την αντιμετώπιση του προβλήματος της ύδρευσης της κοινότητας της Νεάς Μανωλάδας, προχώρησε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Οι γεωτρήσεις αυτές, αναμένεται να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα της ύδρευσης που αντιμετωπίζει το δημοτικό διαμέρισμα της Ν. Μανωλάδας, το οποίο τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζεται εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης σε νερό.
Ο  Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης αποσκοπεί, μέσω των γεωτρήσεων αυτών, στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ύδρευσης που επί πολλά χρόνια ταλανίζει τους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος κυρίως το καλοκαίρι, όπου η κατανάλωση  αυξάνεται.
Τις δύο νέες γεωτρήσεις επέβλεψε ο Αντιδήμαρχος  Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Παναγιώτης  Κόλλιας μαζί με στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών.
Αμέσως μετά, αντιδήμαρχος και  στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών μετέβησαν στο Άνω Κουρτέσι  προκειμένου  να διενεργήσουν αυτοψία στη  νέα γεώτρηση για την υδροδότηση του Α. Κουρτεσίου.
Εκτός των παραπάνω, στο αντλιοστάσιο του Μπορσίου που υδροδοτεί οκτώ διαμερίσματα, ο Δήμος προχώρησε στην αντικατάσταση όλου του μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, που  υπήρχε από κατασκευής του έργου.
Σημειώνεται, ότι τα νέα μηχανήματα που τοποθετήθηκαν δημιουργούν παροχή διπλάσιας ποσότητας νερού σε σχέση με τον προϋπάρχοντα εξοπλισμό, με στόχο η παροχή του νερού να είναι ικανή να τροφοδοτήσει κάθε νοικοκυριό και να αποφεύγονται οι βλάβες, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η ζήτηση αυξάνεται πολύ.
Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις αυτές, ο αντιδήμαρχος κ. Κόλλιας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Καθημερινά δίνουμε μάχη με πενιχρά μέσα και πόρους για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ύδρευσης, που υφίσταται επί πολλές δεκαετίες. Στόχος μας είναι μέσα από τις νέες γεωτρήσεις και την αντικατάσταση των αντλητικών συστημάτων  για την τροφοδοσία των δεξαμενών, να υπάρχει ομαλή υδροδότηση σε κάθε κοινότητα και κάθε νοικοκυριό όλο το χρόνο».

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...