Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

5ο Μεσαιωνικό Διήμερο στο Κάστρο Χλεμούτσι Οι ιππότες της στρογγυλής τραπέζης…
















Στην εποχή των θρύλων και των παραμυθιών,  στην εποχή του Μεσαίωνα και των ιπποτών ταξίδεψαν  όσοι βρέθηκαν  στο Κάστρο Χλεμούτσι το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου.

















Ρομαντικοί ιππότες, ευγενικές πυργοδέσποινες, αγέρωχοι καβαλάρηδες και άριστοι τοξότες μας ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή - στην εποχή που το Χλεμούτσι βρισκόταν στις μεγάλες του δόξες - παίζοντας σημαντικό ρόλο στα Ηλειακά δρώμενα. Ένα διήμερο βγαλμένο θαρρείς από παραμύθι που απόλαυσαν όχι μόνο όσοι είχαν «ενδυθεί» τους αντίστοιχους ρόλους, αλλά και όλος ο κόσμος που συμμετείχε στα δρώμενα από την θέση των θεατών.
Το Μεσαιωνικό Διήμερο μετράει ήδη 5 χρόνια ζωής παρουσιάζοντας πρωτότυπα δεδομένα για την Ηλεία αλλά και για την Πελοπόννησο. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος» και η Ομάδα Ιστορικών Αναβιώσεων Έλληνες Ιππότες «Ritter Hellas» με την συμμετοχή και άλλων φορέων οι οποίοι έδωσαν το δικό τους χρώμα στην όλη εκδήλωση.
Οι επισκέπτες εντυπωσιασμένοι, παρακολούθησαν  την παρέλαση Ιπποτών στους δρόμους του Κάστρου με προορισμό το Χλεμούτσι όπου εκεί θα εξελίχθηκε  μία σειρά από Μεσαιωνικά Δρώμενα όπως σπαθασκίες, επίδειξη τοξοβολίας, ομιλίες για την εποχή του Μεσαίωνα και τον οπλισμό της εποχής εκείνης, μεσαιωνικές αναπαραστάσεις, λαμπαδηφορία και πολλά άλλα κάτω από τους ήχους μεσαιωνικής μουσικής.
Ειδικά για τα παιδιά, το πρωϊνό της Κυριακής ήταν υπήρχε μία μέρα αφιερωμένη αποκλειστικά στους μικρούς που συμμετείχαν  στην εκδήλωση παίζοντας μεσαιωνικά παιχνίδια προσφέροντας τους αξέχαστες στιγμές.













Καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στην αναπαράσταση της μεσαιωνικής εμποροπανήγυρις που βρισκόταν κάτω από τείχη του Χλεμουτσίου, ενώ εκεί οι διοργανωτές παρουσίασαν μία πλούσια σειρά από εμπορεύματα της εποχής εκείνης αναδεικνύοντας το εμπόριο και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί με την παρέλαση των ιπποτών στους δρόμους του Κάστρου με προορισμό το Χλεμούτσι και ακολούθησε επίδειξη τοξοβολίας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, έγιναν ομιλίες για την περίοδο του Μεσαίωνα, σπαθασκίες και λαμπαδηδρομίες από το Χλεμούτσι στους δρόμους του Κάστρου, ενώ χθες όπως προαναφέραμε η μέρα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά με μεσαιωνικά παιχνίδια. Το Μεσαιωνικό διήμερο, αποτελεί μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια των διοργανωτών, για την ανάδειξη του Κάστρου στο Χλεμούτσι που κρύβει μια τεράστια ιστορία.
www.eproini.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...