Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" καθάρισε την παραλία της Κυλλήνης


killini
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για 14η συνεχή χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στην παραλία της Κυλλήνης στις 28 Μαΐου και στον Υγροβιότοπο Βουρκαρίου στα Μέγαρα Αττικής στις 29 Μαΐου, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντικών Οργανώσεων.

Η δράση διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Legambiente» στην οποία λαμβάνουν μέρος φορείς από ολόκληρη τη Μεσόγειο (σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ξενοδοχεία κ.ά.) αναλαμβάνοντας  να καθαρίσουν κάποιες ακτές, πάρκα ή άλση ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν μαθήματα περιβαλλοντικής αγωγής στα παιδιά.
Στον Υγροβιότοπο Βουρκαρίου, οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων  είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, εκτός από τον καθαρισμό της όχθης της λιμνοθάλασσας, σε μια σειρά από εργαστήρια: παρατήρησαν την ορνιθοπανίδα του υγροβιότοπου, γνωρίσαν με βιωματικό τρόπο ναυαγοσωστικά και πυροσβεστικά μέσα, επισκέφτηκαν την κινητή μονάδα του Οργανισμού μας και ενημερώθηκαν για την ιστορία του τοίχους της Αγίας Τριάδας. Ο Υγροβιότοπος στο Βουρκάρι  αποτελεί ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς με μεγάλη περιβαλλοντική σημασία  για την περιοχή και όχι μόνο. Για αυτό το λόγο η όλη δράση έκλεισε με την εικονογράφηση ενός παραμυθιού. Εξειδικευμένο προσωπικό από το «Τμήμα Ενημέρωσης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διηγήθηκε στα παιδιά την ιστορία της Βουρκαρένιας, μιας όμορφης και θαλασσινής πριγκίπισσας που ζούσε πριν πολλά χρόνια στο κάστρο. Τα παιδιά μάζεψαν κοχύλια, έγραψαν ένα μήνυμα στο μπουκάλι  και  εικονογράφησαν «Τους Θησαυρούς της Βουρκαρένιας» σε ένα μουσαμά πέντε μέτρων!
Στην Κυλλήνη  οι μαθητές του  Δημοτικού Σχολείου Κάτω Παναγιάς και του Νηπιαγωγείου της Κυλλήνης έφεραν εξίσου εις πέρας την αποστολή τους. Η παραλία είναι πλέον έτοιμη να δεχτεί τους καλοκαιρινούς κολυμβητές της. Η δράση έκλεισε επίσης  με τα παιδιά να ζωγραφίζουν μια τεράστια και πολύχρωμη παραλία πάνω σε έναν μουσαμά 7 μέτρων.
Υποστηρικτές της δράσης «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» ήταν:
● Στον Υγροβιότοπο Βουρκαρίου:
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής δια της Υπ/νου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ο Δήμος Μεγαρέων, η Εθελοντική Ομάδα «Κούρος», η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ο Συντονιστικός Φορέας Συλλόγων Προστασίας Βουρκαρίου, ο  Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας «Το Καθαρό Περιβάλλον», η Ναυαγοσωστική Σχολή Lifeguard Ηellas και η εταιρεία Nielsen.
● Στην παραλία της Κυλλήνης:
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Νομού Ηλείας,  ο Δήμος Ανδραβίδας  - Κυλλήνης,  το Πυροσβεστικό Σώμα  Λεχαινών, το Λιμενικό Σώμα Κυλλήνης και η ταβέρνα «Το Λιμανάκι του Τσαμπά».

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...