Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Καταπέλτης ο ιατροδικαστής για το γιατρό που ζητούσε φακελάκι από τον 67χρονο καρδιοπαθή για να τον χειρουργήσει! - Οι 18 ημέρες ήταν μοιραίες!


fakelaki

Η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του 67χρονου καρδιοπαθούς - Λίγες ώρες μετά το χειρουργείο ο συνταξιούχος ξεψύχησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας - Ο καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού ζητούσε 1.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει - Τι δήλωσε στο Newsit ο ιατροδικαστής Νικόλαος Καρακούκης

Εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής που διενέργησε τη νεκροψία του 67χρονου ήταν καταπέλτης! Όπως δήλωσε ο κ. Καρακούκης, οι 18 ημέρες καθυστέρησης σε έναν άνθρωπο με αυτή την πάθηση απέβησαν μοιραίες. Μιλώντας στο newsit ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών είπε:

«Κάναμε την νεκροτομή μαζί με την κα Μαριάνου. Δυο ιατροδικαστές. Εμπεριστατωμένη έρευνα, με φωτογραφήσεις και εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί οτι δεν θα υπάρξουν αμφισβητήσεις της νεκροτομής. Βρήκαμε εμφράγματα μυοκαρδίου. Ενα παλιό ένα πρόσφατο και ενα ενδιάμεσο. Το πρόσφατο τον οδήγησε και στον θάνατο. Σε κάθε ασθενή που ειναι να χειρουργηθεί είναι καλύτερο να χειρουργηθει το δυνατό συντομότερο. Η τοποθέτηση ειναι γενική. Αναμένουμε τα αποτέλεσματα των ιστολογικών εξετάσεων προκειμένου να έχουν πιο σαφή εικονα σχετικα με τα ακριβή αίτια θανάτου. Ενα τετραπλό μπάι πας ειναι μια επέμβαση υψηλού ρίσκου. Και τα ποσοστά θνησιμότητας ειναι υψηλά. Τονίζω ομως και παλι οτι καλύτερα θα ήταν να χειρουργηθει συντομότερα».

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτας Φάκου, θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν. Η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...