Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ηλεία: ο καιρός - Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού



lala_2
Μπορεί τα ημερολόγια να δείχνουν 16 Ιουλίου, ο καιρός ωστόσο κάθε άλλο παρά καλοκαιρινός είναι. Στα μέσα του καλοκαιριού κάποιος θα περίμενε ζεστό καιρό και συνθήκες καύσωνα με 40άρια. Ο καιρός όμως έχει άλλη άποψη, έτσι καταιγίδες εκδηλώνονται από τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου στο Ιόνιο και τα νησιά. Εντυπωσιακός είναι ο χάρτης ηλεκτρικών εκκενώσεων που θυμίζει Σεπτέμβρη - Οκτώβρη!

ionio

Ήδη από χθες  Τρίτη εκδηλώνονται στην Ηλεία, κυρίως στα βορειοδυτικά, τοπικοί όμβροι.  Τις θερμές ώρες (μεσημέρι - απόγευμα) τα φαινόμενα θα ενταθηκαν και  εκδηλωθηκαν καταιγίδες κυρίως στις ημιορεινές - ορεινές περιοχές, κεντρικές και νότιες πεδινές. Να επισημάνουμε πως οι καλοκαιρινού τύπου καταιγίδες εκ φύσεως είναι ισχυρές, πιθανόν να συνοδεύονται από ισχυρές ριπές ανέμων και χαλάζι. 
 
Από την Τετάρτη περιορίζεται η αστάθεια στις ημιορεινές - ορεινές περιοχές. 
 
Η θερμοκρασία σε ελαφρά αύξουσα πορεία, κάθε μέρα θα ανεβαίνει ένα περίπου βαθμό. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
 
Την Τετάρτη 16/7 περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Το μεσημέρι θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και θα δώσουν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία το πρωί 17 με 18oC στα πεδινά, 14 με 15oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 30 με 31oC στα πεδινά, 24 με 25oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.  
 
Την Πέμπτη 17/7 περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Το μεσημέρι θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και θα δώσουν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία το πρωί 18 με 19oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 32 με 33oC στα πεδινά, 26 με 27oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι έως μέτριοι 5 μποφόρ.  
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias              
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...