Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ηλεία: Φθινόπωρο στην καρδιά του καλοκαιριού - Μεταβολή του καιρού την Τρίτη – Αναλυτική πρόγνωση


pir
Φθινοπωρινό σκηνικό περιμένουμε την Τρίτη στην περιοχή μας με μπόρες βροχές και καταιγίδες. Από την αρχή της ημέρας περιμένουμε τοπικούς όμβρους. Τις θερμές ώρες (μεσημέρι - απόγευμα) τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις ημιορεινές - ορεινές περιοχές, κεντρικές και νότιες πεδινές. Πιθανότητα τοπικών όμβρων το πρωί στον Ηλειακό Κάμπο. Να επισημάνουμε πως οι καλοκαιρινού τύπου καταιγίδες εκ φύσεως είναι ισχυρές, πιθανόν να συνοδεύονται από ισχυρές ριπές ανέμων και χαλάζι. 

Από την Τετάρτη περιορίζεται η αστάθεια στις ημιορεινές - ορεινές περιοχές. 
 
Η θερμοκρασία σε ελαφρά αύξουσα πορεία, κάθε μέρα θα ανεβαίνει ένα περίπου βαθμό. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

 
Την Τρίτη 15/7 περιμένουμε άστατο καιρό με μπόρες, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία το πρωί 16 με 17oC στα πεδινά, 13 με 14oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 28 με 29oC στα πεδινά, 23 με 24oC στα ημιορεινά - ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Την Τετάρτη 16/7 περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Το μεσημέρι θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και θα δώσουν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία το πρωί 17 με 18oC στα πεδινά, 14 με 15oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 30 με 31oC στα πεδινά, 24 με 25oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.  

Την Πέμπτη 17/7 περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Το μεσημέρι θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και θα δώσουν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία το πρωί 18 με 19oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 32 με 33oC στα πεδινά, 26 με 27oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι έως μέτριοι 5 μποφόρ.  
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias             
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 10:15 , 14-07-2014  
Ανανεώθηκε --:-- , 14-07-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...