Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Πανηγυρική επικράτηση του ΠΑΟ επί της Μίντιλαντ-Ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ από τη Ζίμπρου-Με 2-0 νίκησε ο Αστέρας τη Μακάμπι


Οι «πράσινοι» ισοπέδωσαν τους Δανούς με 4-1

Με ηγέτη και σκόρερ τον Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-1 τη Μίντιλαντ στο «Απόστολος Νικολαίδης» και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Με 4 γκολ εκ των οποίων τα 3 στο πρώτο ημίχρονο (21΄-πεν., 24΄, 45΄, 89΄) ο Σουηδός ανέτρεψε το προβάδισμα που είχε δώσει στους φιλοξενούμενους ο Λαούριντσεν στο 13΄ και έφερε τους «πράσινους» σε θέση ισχύος ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης, στη Δανία.

Το ματς

Από όποια πλευρά και να το δεις ξύπνησαν μνήμες (εφιαλτικές) Σταντάρ Λιέγης! Γιατί εκεί που θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να είχε πάρει προβάδισμα, όχι μόνο δεν το πέτυχε, αλλά βρέθηκε να κυνηγά κιόλας. Τα αμυντικά κενά της Μίντιλαντ έκαναν μπαμ και ένα τέτοιο θέλησε να εκμεταλλευτεί ο Καρέλης, ωστόσο στο τετ-α-τετ που βγήκε, καθυστέρησε υπερβολικά και χάθηκε μοναδική ευκαιρία. Και σα να μην έφτανε αυτό, η Λεωφόρος πάγωσε για τα καλά στο 13’, όταν ο Λάουριντσεν εκτέλεσε από πολύ μακριά το φάουλ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Κοτσόλης  βγήκε και δεν βγήκε και έγινε το 0-1…

Κι αφού προς στιγμήν οι πράσινοι «σάστισαν» (και δικαιολογημένα) στη συνέχεια πήραν τα πάνω τους! Όχι μόνο για να ισοφαρίσουν, αλλά για να φέρουν τούμπα όλο το παιχνίδι. Και ποιος άλλος θα μπορούσε να τους οδηγήσει στη μεγάλη ανατροπή πέραν του Μπεργκ; Αυτός ήταν που στο 21’ μετουσίωσε σε γκολ την ανατροπή-πέναλτι του Καρέλη και τρία λεπτά αργότερα, το «Απόστολος Νικολαΐδης» σείστηκε όταν οι δυο προαναφερθέντες συνεργάστηκαν άψογα με το Σουηδό να σκοράρει ξανά!

Οι παίκτες του Αναστασίου ήταν εμφανώς ανώτεροι στο γήπεδο, δεν έριξαν ταχύτητα, προσπάθησαν και για άλλο τέρμα κι εν τέλει δικαιώθηκαν στην εκπνοή του πρώτου μέρους με τον Μπεργκ να σουτάρει εν κινήσει, να γράφει το 3-1 και να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών!

Πώς τέλειωσε το πρώτο μέρος; Κάπως έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο! Και λέμε κάπως γιατί το τριφύλλι μπήκε  φουριόζο, αλλά πέταξε στα «σκουπίδια» δύο μοναδικές ευκαιρίες. Με το καλημέρα ο Καρέλης που αστόχησε σε τετ-α-τετ και λίγο αργότερα (στο 50’) ήταν η σειρά του Μπεργκ να πάρει τη σκυτάλη και να χάσει την ευκαιρία να πετύχει καρέ (σε νέο τετ-α-τετ). Και μπορεί να μην άλλαξαν κι άλλο οι ισορροπίες όσον αφορά το σκορ, αλλά διαφοροποιήθηκαν ως προς τους παίκτες εντός αγωνιστικού χώρου, με το Σβιαντσένκο να αποβάλλεται στο 58’ και να κάνει ακόμα πιο εύκολο το έργο του Παναθηναϊκού!

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Μίντιλαντ προσπάθησε να αντιδράσει και να δείξει σθένος. Δεν μπορούσε βέβαια να απειλήσει την εστία του Κοτσόλη, ο οποίος παρενέβη στις δύο φορές που χρειάστηκε. Και θα μπορούσε κάλλιστα το σκορ να είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου, αλλά η τελική προσπάθεια δεν έβρισκε και ακριβώς στόχο για το τριφύλλι.

Κι όμως ακόμα και σε αυτή τη βραδιά, υπήρχε μια μαύρη νότα. Η αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου, με δύο κίτρινες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών(!) που θα χάσει τον επαναληπτικό. Αυτό το λάθος όμως δεν πρόκειται να κοστίσει στους πράσινους. Γιατί στην εκπνοή του ματς, ο Λιντάουρσεν (όπου το χρέωσε η UEFA) σημείωσε αυτογκόλ για τους φιλοξενούμενους και διαμόρφωσε το τελικό 4-1 που δίνει αέρα πρόκρισης στο τριφύλλι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός (78’ Μπούι), Ντίνας (67’ Ατζαγκούν), Καρέλης (77’ Πέτριτς), Μπεργκ

Στον πάγκο: Στιλ, Χουχούμης, Ρισβάνης, Μπούρμπος

Μίντιλαντ (Ρίντερσχολμ): Χάουγκαρντ, Λάουριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκοχ, Γιένσεν, Πόουλσεν, Σίστο, Χασάν (60’ Λάρσεν Ζ.), Ουζοτσούκβου, Ράσμουσεν (21’ λ.τ Ονουάτσου, 85’ Γιάνσεν), Ίγκμπουν.

Στον πάγκο: Χέινζ, Σπαρφ, Λάρσεν Μ., Ρόμερ.

Πηγή: sport-fm.gr
 

Θα κληθεί να ανατρέψει το 1-0 στον επαναληπτικό της Τούμπας

Την ήττα με 1-0 από τη Ζίμπρου στο Κισινάου γνώρισε ο ΠΑΟΚ, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και θα κληθεί πλέον στον επαναληπτικό της Τούμπας να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπουργκίου στο 80'.

Το ματς

Από την αρχή της αναμέτρησης φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο ποιοτική ομάδα και μπήκε με διάθεση να γίνει επικίνδυνος και μπήκε πολύ δυνατά, ενώ οι Μολδαβοί είχαν παθητικό ρόλο και έκαναν μαζική άμυνα. Μάλιστα, η ελληνική ομάδα είχε την πρώτη πραγματικά καλή της ευκαιρία στο 5ο λεπτό, όταν ο Τζιόλης σούταρε και ο Ρούσου έδιωξε σε κόρνερ. Η πίεση συνεχίστηκε για δέκα λεπτά περίπου ακόμη και για ένα μικρό χρονικό διάστημα κατέβασε ταχύτητα ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Από το 25’ όμως ανέβασε και πάλι την πίεση του ο ΠΑΟΚ, αλλά τα σουτ των Μαντούρο, Μακ και Σαλπιγγίδη δεν ανησύχησαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ωστόσο, το γκολ παραλίγο να έρθει στο 37’, όταν ο Κατσικάς έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα κατέληξε στη συμβολή των δοκαριών. Ο Μακ απείλησε στο 44ο λεπτό. Ο σλοβάκος μεσοεπιθετικός κέρδισε τις κόντρες, αλλά όχι και το Ρούσου, καθώς έστειλε την μπάλα περίπου ένα μέτρο μακριά από το τέρμα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο καλά από την Ζίμπρου και στο δεύτερο μέρος και απείλησε με τον Κίτσιου στο 49ο λεπτό, με τους Μολδαβούς να απαντούν, κάνοντας την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, στο 52’ με τον Σπατάρου. Γενικότερα, ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν ανώτερος στο παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν είχε τόσες φάσεις, όσες στο πρώτο, ενώ ο αντίπαλος δημιούργησε ευκαιρίες, που δεν είχε στα πρώτα 45 λεπτά.

Οι είσοδος των Περέιρα και Μάρτενς στο 73’ δεν έκανα πιο επικίνδυνο τον ΠΑΟΚ, όπως σχεδίαζε ο Άγγελος Αναστασιάδης και το τελευταίο κομμάτι του ματς άνηκε στη Ζίμπρου, που πέτυχε το γκολ στο 79’ με τον Μπούργκιου και είχε δοκάρι στο 89’ με τον Αλεξέεφ. Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο τέλος για να πάρει κάτι από το παιχνίδι δεν είχε αντίκρισμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ζίμπρου (Κουμπάρεφ): Ρούσου, Μπουργκιόν, Ερχάν, Κλίμοβιτς, Πάβλιουτσεκ, Αμάνι (69’ Αλεξέεφ), Βρεμέα, Γκρόσου, Σεπτίν, Γιαρντάν, Σπαρτάρου (61’ Βιτσνακόβς).

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιριτσίουτς, Ποτιρνίτσε, Αντόν, Πατσένκο, Ντιαλό.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου (88' Σπυρόπουλος), Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρατς, Τζιόλης (67’ Περέιρα), Μαντούρο, Κάτσε, Μακ (67’ Μάρτενς), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο έμειναν οι: Γιακουμής, Ποζατζίδης, Τζανδάρης, Κουλούρης

Πηγή: sport-fm.gr


Πάρτι στην Τρίπολη και σκορ πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα

Βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του έκανε ο Αστέρας, καθώς στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης νίκησε στην Τρίπολη 2-0 την Μακάκμπι Τελ Αβίβ.

Τα γκολ σημείωσαν ο Μάσα στο 29' και ο Ζησόπουλος στο 47'.

Το ματς

Αρκετά φοβισμένες και διστακτικές μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με τη Μακάμπι παρ’ όλα αυτά να ήταν αυτή που είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά. Στη συνέχεια, ο Αστέρας πήρε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και το αποτέλεσμα ήταν η μεγάλη ευκαιρία με τη βολίδα του Ρόλε, ο οποίος ανάγκασε τον Χουάν Πάμπλο σε μία εντυπωσιακή απόκρουση (17’). Αυτό ήταν το πρώτο και μοναδικό καμπανάκι για τους Αρκάδες, καθώς ο Μάσα μερικά λεπτά αργότερα τους έβαλε μπροστά στο σκορ με ωραίο τέρμα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και άμα ήταν και πιο τυχερή θα είχε πετύχει και άλλο τέρμα, μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας, καθώς πριν προλάβουν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, ο Ζησόπουλος έκανε το 2-0! Με το δεύτερο τέρμα που δέχθηκαν, οι Ισραηλινοί έχασαν τη ψυχραιμία τους, με τους Αρκάδες να ελέγχουν απόλυτα το ματς.

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη πίεζαν για το τρίτο γκολ μόνο με αντεπιθέσεις, ωστόσο φυλούσαν πολύ καλά τα μετ’ όπισθεν και έτσι δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τους φιλοξενούμενους.

Μάλιστα, ο Μπαράλες στο τέλος είχε την ευκαιρία να απλοποιήσει τα πράγματα ενόψει της ρεβάνς, όμως δεν τα κατάφερε, με το τελικό σκορ να μένει στο 2-0!

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης):
Θεοδωρόπουλος, Λούι (87’ Τι Εμπί), Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο, Ουσέρο, Kουρμπέλης, Ρόλε (69’ Σανκαρέ), Μάσα (79’ Μπαράλες), Ντε Μπλάσις.

Στον πάγκο: Μπαντής, Κιτοκό, Μπακασέτας, Πάρα.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Όσκαρ Γκαρσία): Χουάν Πάμπλο, Σπούνγκιν, Τίμπι, Κάρλος Γκαρσία, Άλμπερμαν, Ζάχαβι, Ράντι, Μίκα (76’ Μπεν Χαΐμ), Γέινι, Ιγκιεμπόρ, Μπεν Μπασάτ.

Στον πάγκο: Λέβι, Ζιβ, Ρέιχερτ, Μπεν Χαρούς, Πρίκα, Λουγκάσι.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...