Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ισχυρές καταιγίδες κυρίως στην βόρεια Ηλεία – Αναλυτική πρόγνωση


kaiross
Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώνονται από τα ξημερώματα της Τρίτης στην βόρεια Ηλεία. Ήδη μέχρι τις 08.00 το ύψος βροχής ξεπερνά τα 40 χιλιοστά στο Βαρθολομιό σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθν. Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Το εκτεταμένο σύστημα καταιγίδων στο Ιόνιο έχει εγκλωβιστεί και δεν κινείται ανατολικότερα επηρεάζοντας κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και τα παράκτια της Δυτικής Ελλάδας. Αιτία της δυσκινησίας των καταιγίδων στο Ιόνιο οι υψηλές πιέσεις της ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες σταματούν την πορεία των διαταραχών της κεντρικής Μεσογείου προς τα ανατολικά. Έτσι, τα μέτωπα καταιγίδων συναντούν το "τοίχος" του αντικυκλώνα της ανατολικής Ευρώπης το οποίο εκτείνεται μέχρι την περιοχή μας και δεν επιτρέπει την "ελεύθερη" διέλευση των βαρομετρικών χαμηλών προς τα ανατολικά.  
 
Οι καταιγίδες θα επηρεάζουν σήμερα Τρίτη κυρίως την βόρεια Ηλεία, όπως φαίνονται και στον παραπάνω προγνωστικό χάρτη. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη.

Βελτίωση του καιρού την Πέμπτη. Καλός ο καιρός με ασθενείς ανέμους την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά: 

 
Την Τρίτη 07/10 περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές μπόρες και πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 24 με 25οC στα πεδινά, 20 με 21oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοανατολικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη 08/10 περιμένουμε μπόρες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ημιορεινά - ορεινά.  Η θερμοκρασία το πρωί 17 με 18oC στα πεδινά, 13 με 14oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 25 με 26οC στα πεδινά, 20 με 21oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς μεταβλητοί.
 
Την Πέμπτη 09/10 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί 16 με 17oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 26 με 27οC στα πεδινά, 21 με 22oC στα ημιορεινά - ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς μεταβλητοί.

Την Παρασκευή 10/10 και το Σαββατοκύριακο 11-12/10 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί 15 με 16oC στα πεδινά, 10 με 11oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 24 με 25οC στα πεδινά, 20 με 21oC στα ημιορεινά - ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς μεταβλητοί.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias           
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 08:00 , 07-10-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 07-10-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...