Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αμαλιάδα: Η σπείρα ελληνοποιήσεων "καρφώθηκε" στο δημαρχείο


xristodoulopoulos1a

Η συμπεριφορά που έκανε το δήμαρχο να υποψιαστεί πως κάτι συμβαίνει

Του Γιάννη Σπυρούνη

Δεν τα υπολόγισαν καλά τα πράγματα και τα μέλη της σπείρας ελληνοποιήσεων αλλοδαπών και κυρίως αφρικανών στην Αμαλιάδα, προδόθηκαν στο δημαρχείο. Η άγνοια ουσιωδών στοιχείων των ΡΟΜΑ που χρησιμοποιήθηκαν για την κομπίνα στο Ληξιαρχείο κίνησαν τις υποψίες του δημάρχου Ήλιδας, που έστειλε δύο υποθέσεις που αντιμετώπισε στις Εισαγγελικές Αρχές.
Όπως αναφέραμε και χθες η υπόθεση που αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαλιάδας, ήταν πρωτοφανής ως προς τη σύνθεση της σπείρας και τον σχεδιασμό. Με φερόμενη ως εγκέφαλο της σπείρας μια 45χρονη από τη Νιγηρία και συνεργούς της ομοεθνείς της και Σενεγαλέζους, αλλά και τις γυναίκες ΡΟΜΑ από την περιοχή. Επειδή οι αναγνωρίσεις των παιδιών όπως και οι πολιτικοί γάμοι περνούν από το δημαρχείο απευθυνθήκαμε στο δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, για το θέμα. Και ήταν αποκαλυπτικός στις δηλώσεις του, λέγοντας πως όλα ξεκίνησαν από τις αντιφάσεις των ΡΟΜΑ γυναικών όταν πήγαν στο Ληξιαρχείο να δηλώσουν την αναγνώριση των τέκνων.
«Πράγματι με το που ανέλαβα και δεν είχε οριστεί ο Ληξίαρχος ακόμα, οι υπογραφές περνούσαν από μένα. Μου ανέφερε ένας υπάλληλος πως μια άγαμη μητέρα ήρθε να δηλώσει πως ο πατέρας του παιδιού ήταν κάποιος αλλοδαπός. Επειδή την ρώτησα κάποια πράγματα και δεν ήξερε να μου απαντήσει πως τον λένε ή που μένει, αυτό μου φάνηκε περίεργο. Μετά από λίγο είχαμε άλλο ένα περιστατικό. Ήρθαν με συμβολαιογραφική πράξη να δηλώσουν ότι ο πατέρας του παιδιού ήταν ο «τάδε». Τα περιστατικά μου φάνηκαν πολύ περίεργα και είπα στον υπάλληλο να στείλει τις υποθέσεις αυτές στον Εισαγγελέα, για να διερευνήσει το θέμα. Όπως είδαμε στον Τύπο το θέμα πήρε το δρόμο του. Διαπιστώθηκε πως αφού δεν μπορούσαν να προχωρήσουν τις διαδικασίες άδειας παραμονής μέσω γάμου, βρήκαν τη λύση μέσω της δήλωσης άγαμων παιδιών. Αυτό θα έδινε τη δυνατότητα εφόσον είχαν παιδί με ελληνική ιθαγένεια να έπαιρναν και άδεια παραμονής».
Από την πλευρά των Ελλήνων ΡΟΜΑ του δήμου Ήλιδας, ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Νίκος Μπατζαλής, καταδίκασε τα περιστατικά αυτά τα οποία χαρακτήρισε ως μεμονωμένα, από μια κοινότητα που έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις καλύτερες της φυλής των ΡΟΜΑ στην Ευρώπη. «Είναι ένα από τα φαινόμενα της οικονομικής κρίσης και αυτό το γεγονός. Μιλάμε για μια γειτονιά, που έχει αναγνωριστεί ως μια από τις καλύτερες γειτονιές ΡΟΜΑ, όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά πανευρωπαϊκά και βλέπετε δυστυχώς λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας, να συμβαίνουν και τέτοια γεγονότα. Είναι κάτι που το καταδικάζουμε. Δεν είμαστε άνθρωποι που μεγαλώσαμε σε σαλόνια, παλεύουμε στο δρόμο κάθε μέρα και αγωνιζόμαστε τίμια στις λαϊκές αγορές του νομού για να βγάλουμε το μεροκάματό μας και τέτοια γεγονότα μας βρίσκουν αντίθετους. Εμείς ως διοικητικό συμβούλιο, πέσαμε από τα σύννεφα, γιατί δεν γνωρίζαμε τι συμβαίνει. Η γειτονιά αριθμεί περί τα 1300 άτομα και είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Σίγουρα ανάμεσά μας θα υπάρξουν οι καλοί τσιγγάνοι, οι κακοί τσιγγάνοι, αυτοί που εργάζονται, αυτοί που σκέφτονται κάτι αρνητικό ή εύκολο για τη διαβίωσή τους και πιστεύω ότι είναι ένα φαινόμενο της εποχής» σχολίασε ο κ. Μπατζαλής.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...