Ηλεία: Ισχυρό χαμηλό προ των πυλών – Αναλυτική πρόγνωση


tunisia
Προβλήματα έχει δημιουργήσει σε περιοχές της Ιταλίας και στην Σικελία το εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό της Τυνησίας το οποίο προκαλεί στην περιοχή μας ενισχυμένους νοτιοανατολικούς μεταφέροντας σκόνη από την Αφρική σήμερα Πέμπτη.
 
Το σύστημα από την Τυνησία θα κινηθεί το επόμενο 48ωρο (Παρασκευή - Σάββατο) ανατολικά - βορειοανατολικά προκαλώντας στην περιοχή μας βροχές και ισχυρές καταιγίδες φαινόμενα που πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα. 

Yποχώρηση της κακοκαιρίας την Κυριακή.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

 
Την Πέμπτη 6/11 περιμένουμε σκόνη με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά την διάρκεια της ημέρας που ίσως δώσουν πολύ ασθενείς λασποβροχές. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 25 με 26οC στα πεδινά, 19 με 20oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.
 
Την Παρασκευή 7/11 περιμένουμε βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία το πρωί 17 με 18oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 24 με 25οC στα πεδινά, 18 με 19oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί θυελλώδεις 8 έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
 
Το Σάββατο 8/11 περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία το πρωί 15 με 16oC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 20 με 21οC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Κυριακή 9/11 περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με μπόρες, βροχές και πιθανόν καταιγίδες, τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία το πρωί 16 με 17oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 18 με 19οC στα πεδινά, 13 με 14oC στα ημιορεινά - ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις έως μέτριοι 5 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr και στο metar.gr για τον τρέχον καιρό.  Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της Ηλείας ζωντανά μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στο metar.gr/camera/ilias                     
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:40 , 06-11-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 06-11-2014

Πηγή

ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ