Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Εφιάλτης" η σχέση 16χρονης με αλλοδαπό ντελιβερά: Το άγριο ξύλο και οι απειλές


kopela

16χρονη μαθήτρια, κόρη γνωστού επιχειρηματία, καταγγέλλει τον αλλοδαπό υπάλληλο ντελίβερι με τον οποίο διατηρούσε σχέση ότι την ξυλοκόπησε και απειλούσε να τη σκοτώσει αν το χωρίσει -Έξαλλοι και έντρομοι οι γονείς της, έκαναν μήνυση και αγωγή κατά του νεαρού - "Γνωρίζαμε τη σχέση τους αλλά δε φανταζόμασταν ποτέ ότι θα είχε τέτοια κατάληξη", λέει ο πατέρας της κοπέλας

Αναστατωμένοι είναι οι κοσμικοί κύκλοι των Νοτίων Προαστίων, έπειτα από την αποκάλυψη που αφορά σε σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν συστηματικά 16χρονη μαθήτρια, γόνος  πασίγνωστης επιχειρηματικής οικογένειας που δεν πίστευε στα αυτιά της όταν η νεαρή αναγκάστηκε από φόβο να μιλήσει για τον εφιάλτη που βίωνε και που την είχε κάνει να φοβάται να βγαίνει ακόμη και από το σπίτι της για να πάει με τις φίλες της βόλτα. Έπεσε θύμα κακοποίησης και βάναυσου ξυλοδαρμού από το νεαρό με τον οποίο διατηρούσε σχέση και όταν εκείνη του είπε ότι θέλει να χωρίσουν εκείνος απειλούσε να τη σκοτώσει.




Γνωρίζαμε τη σχέση τους αλλά δε φανταζόμασταν πως θα κατέληγε

Η ιστορία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr ξεκινά πριν λίγο καιρό. Σύμφωνα με όσα λέει ο πατέρας της μαθήτριας είχαν πληροφορηθεί ότι η κόρη τους διατηρούσε σχέση μαζί του όμως το γεγονός αυτό δεν τους θορύβησε καθώς εκτίμησαν ότι δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας και πως επρόκειτο για μία εφηβική σχέση. Λίγο καιρό αργότερα όμως οι έντονες αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού τους και οι ψυχολογικές της μεταπτώσεις αλλά κυρίως το γεγονός ότι έμοιαζε θλιμμένη και φοβισμένη θα τους προβλημάτιζε. «Όλα αυτά ήταν αντίθετα με τη φυσιολογική συμπεριφορά του παιδιού μας, πρόκειται για ένα χαμογελαστό, καταπληκτικό κορίτσι, άριστη μαθήτρια που ουδέποτε μας έχει προβληματίσει. Καταλάβαμε αμέσως ότι όλο αυτό που της συνέβαινε είχε να κάνει το νεαρό που συνδεόταν», φέρεται να υποστήριξε ο πατέρας στην κατάθεσή του. Ένα περιστατικό που θα συνέβαινε λίγες ημέρες μετά θα προκαλούσε αναστάτωση στο σπίτι. «Μας τηλεφώνησε λοιπόν το παιδί και την ακούγαμε να κλαίει και να μας λέει ότι ο νεαρός την ξυλοκόπησε και ότι εκείνη βρισκόταν στο Α.Τ. Πήγαμε αμέσως εκεί και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Το παιδί μας με μώλωπες και εκδορές σε όλο του το σώμα και το κεφάλι. Ήταν σοκαρισμένη, σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και τρομοκρατημένη από την βάναυση επίθεση και την σωματική βία που δέχτηκε από τον νεαρό. Μάθαμε πως το περιστατικό το είδαν γείτονες της περιοχής οι οποίοι ευτυχώς ειδοποίησαν έγκαιρα την αστυνομία», σημειώνει ο πατέρας.

Ο αλλοδαπός ζητούσε συγνώμη αλλά… είχε άλλα σχέδια κατά νου

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπαν οι γονείς του κοριτσιού μετά το συμβάν ο νεαρός προσπάθησε με κάθε τρόπο να έρθει περισσότερο κοντά ξανά στη νεαρή λέγοντάς της πως έχει μετανιώσει και πως επρόκειτο για μία άτυχη στιγμή. «Εμείς διαφωνήσαμε μαζί της της είπαμε να το σταματήσει αλλά εκείνη δε μας άκουσε, δυστυχώς και έτσι συνέχισε τη σχέση της με εκείνον. Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον ίδιο και την οικογένειά του για να μπορούμε κατά μία έννοια να έχουμε ένα σχετικό έλεγχο της κατάστασης, ανησυχούσαμε.  Οι αρχικοί μας φόβοι δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Εκείνος συνέχισε να είναι ξανά και ξανά επιθετικός και βίαιος μαζί της», σημείωσε ο πατέρας της μαθήτριας.

Του ζήτησε να χωρίσουν και εκείνος την απειλούσε

Η νεαρή θα του ανακοίνωνε λίγες ημέρες μετά πως θέλει να βάλει τέλος στην αρρωστημένη αυτή σχέση αλλά εκείνος δεν ήθελε να το δεχτεί για κανένα λόγο. Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπαν οι γονείς της μαθήτριας στην κατάθεσή τους από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε ένας κύκλος απειλών, τρομοκρατίας, ψυχολογικής βίας από τη μεριά του νεαρού στο παιδί τους. Δε σταματούσε να τηλεφωνά, να στέλνει μηνύματα στο κινητό, να τη βρίζει χυδαία και να απειλεί εκείνη και την οικογένειά της ενώ ξεκίνησε να την παρακολουθεί παντού. Σε τελευταίο περιστατικό που εμφανίστηκε μπροστά της εκείνος άρχισε με χυδαίο τρόπο να τη βρίζει παρουσία άλλων με εκφράσεις τύπου «που…α, κα…λα, σκ…α, βρώμα», ενώ δεν διστάζει να την απειλεί λέγοντάς της μεταξύ άλλων: «θα σε τελειώσω, θα πεθάνεις.. δε θα ξεμπλέξεις εύκολα από εμένα…θα σε σαπίσω στο ξύλο και εσένα και όλη σου την οικογένεια.. θα σας καταστρέψω… Οι γονείς αναγκάστηκαν να υποβάλλουν μήνυση και τις επόμενες ημέρες η υπόθεση θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

«Μία στις τρεις Ελληνίδες πέφτει θύμα κακοποίησης», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας. «Η κακοποίηση των γυναικών υπό την μορφή της σωματικής ή ψυχολογικής βίας είναι δυστυχώς  ένα φαινόμενο με τρομακτικές διαστάσεις», σημειώνει ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας σχολιάζοντας το θέμα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr. Όπως μάλιστα σημειώνει: «Σύμφωνα μάλιστα με τελευταίες έρευνες μία στις τρεις Ελληνίδες φαίνεται να έχει κακοποιηθεί από τον σύζυγο ή τον σύντροφό της. Η βία κατά των γυναικών δεν γνωρίζει ηλικία, κοινωνικό, οικονομικό,  μορφωτικό επίπεδο. Δυστυχώς, όπως και εν προκειμένω, πολλές φορές τα θύματα είναι ακόμα και ανήλικες κοπέλες. Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς είναι αυτοί που  πρέπει να κινήσουν την νομικές διαδικασίες». Ο κ. Λύτρας καταλήγει λέγοντας ότι τα περιστατικά βίας πρέπει να καταγγέλλονται σε κάθε περίπτωση: «Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν τα θύματα είναι ότι υφίσταται αυστηρό  νομικό πλαίσιο καθώς και φορείς που πλαισιώνουν υποστηρίχτηκα αυτές τις γυναίκες και δεν θα πρέπει να  διστάζουν να καταγγέλλουν αντίστοιχα περιστατικά. Άλλωστε η αποσιώπηση, ο φόβος  και η συγκάλυψη είτε από το θύμα είτε από τον κοινωνικό περίγυρο έχει ως μόνο αποτέλεσμα την ισχυροποίηση του θύτη».

Πηγή

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...