Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Πρόταση "βόμβα" από τους γιατρούς του Πύργου Να μεταφερθεί η Παθολογική στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας!


nosokomeio_pirgou1

Τέλος στις νοσηλείες από τα μέσα Δεκέμβρη που μένει με δυο γιατρούς - Επιτόπια εξέταση των προβλημάτων από τον Διοικητή της 6η ΥΠΕ Ν. Στακιά την άλλη εβδομάδα

Πρόταση «βόμβα» για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου και μεταφοράς της στη νοσηλευτική μονάδα της Αμαλιάδας, έχουν καταθέσει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Πρωινής, οι γιατροί του «Ανδρέας Παπανδρέου!».
Μια κίνηση, που μαρτυρά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού και το οποίο θα ενταθεί μετά την αποχώρηση μιας Επιμελήτριας που προσελήφθη στο Γ.Ν. Αιγίου και του Διευθυντή στις 14 Δεκέμβρη λόγω συνταξιοδότησης.
Στα μέσα του μήνα, ο Παθολογικός τομέας, θα μείνει μόλις με δυο ειδικευμένους Παθολόγους, Επιμελητές Α’ γεγονός που δεν επιτρέπει την ασφαλή λειτουργία της κλινικής και κατά συνέπεια την υποδοχή νέων ασθενών για νοσηλεία.
Το σοβαρό αυτό θέμα που έχει προκύψει και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νοσηλευτική μονάδα Πύργου, θα εξεταστούν ενδελεχώς την επόμενη εβδομάδα και από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκο Στακιά, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί το Γ.Ν. Ηλείας.
«Μας έχουν εγκαταλείψει…»
Οι γιατροί μήνες τώρα προειδοποιούν, ότι η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής κρέμεται σε μια κλωστή και πως θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια από την  Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, την 6η ΥΠΕ και το Υπ. Υγείας για την κάλυψη των κενών εγκαίρως, καμία όμως λύση δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Πύργου, εκφράζουν την απογοήτευση τους για την προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύουν οι φορείς της περιοχής απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, δηλώνοντας πως «κανένας» όλα αυτά τα χρόνια δεν ασχολήθηκε και δεν πάλεψε στο πλευρό τους για τη στελέχωση του πυλώνα υγείας της Ηλείας. «Μας έχουν εγκαταλείψει. Και που φωνάζουμε διεκδικώντας τα αυτονόητα, δεν ασχολείται κανείς! Τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να καταλάβουν ότι όλοι πρέπει να παλέψουν για αυτό το Νοσοκομείο. Ένα Νοσοκομείο που «κακά τα ψέματα» έχει επωμιστεί και αντιμετωπίζει την πλειοψηφία των περιστατικών του Νομού και το οποίο διαρκώς καταρρέει από τις τραγικές ελλείψεις!» λένε, προσθέτοντας πως μοναδική λύση στο οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Παθολογική είναι να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας που διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία της.
Το σοβαρό αυτό ζήτημα, θα εξεταστεί και από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Ηλείας στη συνεδρίαση της Πέμπτη και μάλιστα αναμένεται να εκδώσει και σχετική ανακοίνωση με τα αποτελέσματα της συζήτησης.
«Περιμένουμε απάντηση…»
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Βασίλης Δημόπουλος, αναφερόμενος στις τραγικές ελλείψεις της Παθολογικής Κλινικής, αναγνώρισε το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί η αποχώρηση δυο ειδικευμένων ιατρών και υποστήριξε ότι μπαίνει σοβαρό θέμα λειτουργίας του τμήματος όχι μόνο για τις εφημερίες αλλά και για τη γενικότερη λειτουργία της πρωινής βάρδιας. «Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς το Διοικητή της 6η ΥΠΕ, στη λογική πάντα ότι η Παθολογική Κλινική πρέπει να λειτουργεί υποχρεωτικά με πέντε ειδικευμένους ιατρούς δεδομένου ότι εφημερεύει σε επίπεδο Νομού. Όπως αντιλαμβάνεστε η αναζήτηση λύσης είναι κατ’ επείγουσα!».
Παράλληλα, επισήμανε ότι έχει αποστείλει ήδη έγγραφα στην 6η  ΥΠΕ, επισημαίνοντας το πρόβλημα και ζητώντας την άμεση πρόσληψη Επικουρικών Ιατρών με τριετή διάρκεια και αναμένουν την απάντηση… «Ήδη έχουμε προγραμματίσει συνάντηση με τον Διοικητή της 6η ΥΠΕ κ. Νίκο Στακιά στην Πάτρα για να εξετάσουμε το κατά πόσο οι προτάσεις που έχουμε διαμορφώσει μπορούν να υλοποιηθούν και πως. Επιπλέον, και ο κ. Στακιάς, αναμένεται να εξετάσει τα προβλήματα επιτόπου, καθώς προγραμματίζει επίσκεψη στο Νοσοκομείο, ενδεχομένως την άλλη εβδομάδα».
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...