Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Δυτ. Ελλάδα: Νέες συλλήψεις μελών της σπείρας που άρπαζε χρήματα από λογαριασμούς νεκρών – Είχε συλληφθεί και παλαίμαχος παίκτης του Πανηλειακού


xrimata
Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. πιάστηκαν κι άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες υπεξαιρώντας χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς ανθρώπων που είχαν πεθάνει, σπείρα στην οποία συμμετείχε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού Θ.Α.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι
άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν έξι άτομα τα οποία φέρονται να αποτελούν μέλη της οργάνωσης που προσπάθησε να καρπωθεί χρήματα των Παρασκευά και Δημήτρη Ντάβου (είχαν φύγει από τη ζωή από τον Ιούλιο του 2014).
Της σύλληψης, όπως αναφέρει η zougla, προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία τα μέλη της ομάδας επιχείρησαν με την ίδια τακτική, δηλαδή μέσω πλαστογραφιών πιστοποιητικών (ειδικών πληρεξουσίων, εξουσιοδοτήσεων κ.ά.) θανόντων, να εισπράξουν περίπου 250.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς ενός άνδρα ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή.
«Πρόκειται για την ίδια ομάδα με τον ίδιο εγκέφαλο ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία. “Μετανάστευσε” μετά την ιστορία με τους δύο ρακοσυλλέκτες. Συνολικά εμπλέκονται 10 άτομα και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι» εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές.
Οι συλλήψεις του Οκτωβρίου
Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού Θ.Α., ο πατέρας εγκλείστου για ανθρωποκτονία αστυνομικού 66 ετών, μια 47χρονη συμβολαιογράφος και ακόμη ένας 42χρονος άνδρας αποτελούσαν τα βασικά μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες υπεξαιρώντας χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς ανθρώπων που είχαν πεθάνει.
Όπως είχε προκύψει από την έρευνα της αστυνομίας, οι δράστες διέπρατταν πλαστογραφίες πιστοποιητικών (ειδικών πληρεξουσίων, εξουσιοδοτήσεων κ.ά.) θανόντων, οι οποίοι εν ζωή ήταν δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών με μεγάλα χρηματικά ποσά, με σκοπό να προχωρήσουν στην ανάληψή τους.
Συγκεκριμένα, μετά από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου ένας από τους συλληφθέντες, 66 ετών, συνοδευόμενος από 42χρονο συνεργό του, μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας και, επιδεικνύοντας πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο με «εντολείς» δύο αποθανόντες από τον Ιούλιο του 2014, επιχείρησε να κάνει ανάληψη 160.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσαν εν ζωή οι δύο «εντολείς».
Το μεσημέρι της 7ης Οκτωβρίου μετέβη εκ νέου στο υποκατάστημα της τράπεζας και παρέλαβε επιταγή με 50.000 ευρώ σε διαταγή του. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 46χρονος, ο οποίος ανέμενε έξω από την τράπεζα, και η 47χρονη συμβολαιογράφος.
Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Πηγή

patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...