Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ηλεία: Έντονα καιρικά φαινόμενα - Με σοβαρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο των εκλογών – Αναλυτική πρόγνωση


kairoseklogon
H περιοχή μας μπαίνει σε μακρά περίοδο βροχοπτώσεων από την Παρασκευή, καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν την περιοχή μας με θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Από το απόγευμα της Πέμπτης 22/1 μας προσεγγίσει ένα πολύ καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού από τη νύχτα με σημαντική ενίσχυση νοτιοανατολικών ανέμων και κυρίως από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 23/1, με πολλά και ισχυρά φαινόμενα. Έντονα καιρικά φαινόμενα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε το Σάββατο παραμονή των Εθνικών εκλογών. Την Κυριακή ανήμερα των εκλογών τα φαινόμενα φαίνεται να εξασθενούν ωστόσο θα επιμείνουν κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Τη νέα εβδομάδα θα συνεχίσουμε να είμαστε υπό την επίδραση συστημάτων που θα έρχονται από την Ιταλία, η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα. Παρακολουθούμε τα προγνωστικά στοιχεία και αν απαιτηθεί θα εκδοθούν και έκτακτα δελτία. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

 

Την Παρασκευή 23/1, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία το πρωί 11 με 12oC στα πεδινά, 7 με 8οC στα ημιορεινά - ορεινά, σε πτώση το μεσημέρι 12 με 13οC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
 
Το Σάββατο 24/1, περιμένουμε κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία το πρωί 8 με 9oC στα πεδινά, 6 με 7οC στα ημιορεινά - ορεινά,  το μεσημέρι 13 με 14οC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοι έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Την Κυριακή 25/1, Εθνικές Εκλογές, περιμένουμε άστατο καιρό με κατά διαστήματα μπόρες, βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Η θερμοκρασία το πρωί 7 με 8oC στα πεδινά, 5 με 6οC στα ημιορεινά - ορεινά,  το μεσημέρι 14 με 15οC στα πεδινά, 8 με 9oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr και στο metar.gr για τον τρέχον καιρό. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της Ηλείας ζωντανά μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στο metar.gr/camera/ilias                     
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:15 , 22-01-2015
Ανανεώθηκε --:-- , 22-01-2015

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...