Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αλλάζει το σκηνικό στην πορθμειακή γραμμή της Κυλλήνης - Ποια πλοία φεύγουν και ποια έρχονται


killini
Έντονο ενδιαφέρον φαίνεται να αποκτούν σύντομα οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά, μετά τις δρομολογήσεις των ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ και ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ αντίστοιχα στις παραπάνω γραμμές.
Αναλυτικά η HELLENIC SEAWAYS έχει
καταθέσει αίτηση δρομολόγησης για το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ στην γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος, με την ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων να μην αργεί.



Με την σειρά της η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρία του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, HELLENIC SHIPPING TRANSPORTES MARITIMOS LTD, φαίνεται πώς θέλει να εκμεταλευτεί την χειμερινή ακινησία του πλοίου, καταθέτοντας έτσι αίτηση δρομολόγησης του πλοίου στην γραμμή Κυλλήνη -Πόρος Κεφαλονιάς από 1/11/2015.



Εν τω μεταξύ οι ίδιες πάντα πηγές αναφέρουν πως το HELLENIC WIND, το ταχύπλοο της HELLENIC SEAWAYS που δρομολογείται στις Αζόρες το καλοκαίρι, μαζί με το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, είναι πολύ κοντά στο ν' αγοραστεί από την HELLENIC SHIPPING TRANSPORTES MARITIMOS LTD. Για το φετινό καλοκαίρι πάντως θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους κατοίκους των Αζορων όπως έκανε και τις προηγούμενες χρονιές.

 
Το "Ιονίς" σαλπάρει για Αργοσαρωνικό
Στα 200άρια του λιμανιού του Πειραιά παραμένει δεμένο το ΙΟΝΙΣ, αναμένοντας την Δευτέρα 2/2 ν'ανέβει στην μικρή πλωτή δεξαμενή του Περάματος. Το πλοίο σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στις 14/2 θα ξεκινήσει δρομολόγια από Πειραιά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, αφήνοντας πίσω του τα νερά της Ζακύνθου.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μετασκευές στο "Ανδρέας Κάλβος"
 
 


















Στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας βρίσκεται από τις 20/01 το ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ, της ZANTE FERRIES, ξεκινώντας τις εργασίες μετασκευής που χρειάζονται έτσι ωστε να εναρμονιστεί με την Συνθήκη της Στοκχόλμης. Την επίβλεψη της μετασκευής έχει αναλάβει το τεχνικό γραφείο του κ. Αναστάσιου Κηπουρόπουλου. Η εταιρεία θέλει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες πριν από την περίοδο του Πάσχα έτσι ώστε το πλοίο να είναι έτοιμο να επιστρέψει στην ενεργό δράση, λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης των ημερών. Στην μεγάλη μόνιμη δεξαμενή του ΟΛΠ αναμένεται να μπει το χρονικό διάστημα από 20/02/15 έως 08/03/15. Παρακάτω παραθέτουμε έγγραφο που έχει ανέβει στην επίσημη ιστοσελίδα του τεχνικού γραφείου και αναφέρει λεπτομέρειες γύρω από την μετασκευή.

«ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Π. ΚΗΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ» Τεχνική Ναυπηγική Μ.Ε.Π.Ε. Μελέτη και επίβλεψη μετασκευής του Ε/Γ-Ο/Γ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ"

Η εταιρεία μας υπέγραψε σύμβαση με την Α.Ν.Μ.Ε.Ζ. Α.Ε. προκειμένου να μετασκευάσει το πλοίο της Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ» Ν.Π. 10801 και να το προσαρμόσει στις απαιτήσεις της Κοινοτικής Οδηγίας 2003/25/ΕΚ (Συνθήκη της Στοκχόλμης). Η μετασκευή του πλοίου συνίσταται σε τρία μέρη. Το πρώτο αφορά την διαπλάτυνση του σκάφους στο πρυμναίο τμήμα του και μέχρι το μέγιστο πλάτος επάνω από το κύριο κατάστρωμα. Το δεύτερο στην προσθήκη πλευρικών πλωτήρων από την πρύμνη και περίπου κατά το ένα τρίτο του μήκους του. Και τέλος το τρίτο μέρος και σημαντικότερο αφορά την αύξηση του όγκου των υφάλων του με σημαντική παρέμβαση στη γάστρα του, επιδιώκοντας να μην επηρεαστεί η τελική ταχύτητα του πλοίου. Με την μετασκευή αυτή το πλοίο θα είναι σε θέση να εκτελεί πλόες Κατηγορίας Β (σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/18/ΕΚ), όπως κάνει μέχρι σήμερα, αλλά σε περιοχές με σημαντικό ύψος κύματος μέχρι 2,50 μέτρα. Ακόμα, στο πλοίο θα επέλθει και μια αύξηση του αριθμού των μεταφερόμενων επιβατών με ταυτόχρονη αύξηση του μήκους της διαδρομής του ταξιδιού.
Η συγκεκριμένη μετασκευή είναι πολύ μεγάλης σημασίας για το τεχνικό μας γραφείο και ο λόγος είναι ότι το «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ» είναι το δεύτερο πλοίο της ίδιας εταιρείας (μετά το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ»), στο οποίο εκτελούμε μία μετασκευή ευρείας εκτάσεως και η οποία παίζει σημαντικό ρόλο τόσο κυρίως στην ασφαλή λειτουργία του πλοίου όσο και στην καλύτερη εκμετάλλευσή του.Προσπάθειά μας είναι να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης της εταιρείας Α.Ν.Μ.Ε.Ζ. Α.Ε. και να συνεισφέρουμε στην σωστή πραγματοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης στο χώρο, η οποία, εκτός των άλλων, μπορεί να βοηθήσει τόσο των ναυπηγό-επισκευαστική βιομηχανία όσο και την ίδια την ακτοπλοΐα.

Πηγή

ellinikiaktoploia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...