Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ηλεία: Έντονες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά – Αναλυτική πρόγνωση


katai
Οι ορεινές περιοχές της Ηλείας δέχθηκαν τα περισσότερα φαινόμενα τις τελευταίες ημέρες όπως και τα ορεινά της Αρκαδίας, η αιτία της ανόδου της στάθμης των ποταμών της Ηλείας. Λίγα και τοπικά φαινόμενα στα πεδινά έως καθόλου στις περισσότερες περιοχές. Το Σάββατο 31/01 και το πρώτο μισό της Κυριακής 01/02 εκδηλώθηκε θεαματική μεταφορά σκόνης από την Αφρική, η οποία υποχωρεί για τις επόμενες 48 ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έντονες βροχές και καταιγίδες  επικρατούν από χθες Δευτέρα στο σύνολο του νομού. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα έχει  αισθητή πτώση. Έτσι βαθμιαία στα ορεινά οι βροχές θα μετατρέπονται σε πυκνές χιονοπτώσεις και υπολογίζεται μέχρι το απόγευμα να χιονίζει από τα 900 περίπου μέτρα υψόμετρο. Θα εξασθενήσουν, αλλά θα διατηρηθούν τα φαινόμενα και σήμερα Τρίτη. 

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού την Τετάρτη, ωστόσο στρέφονται οι άνεμοι σε νοτιοανατολικούς ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία και επιστρέφει η σκόνη.

Λόγω των βροχοπτώσεων που περιμένουμε και της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στους ποταμούς είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν πλημμυρικά επεισόδια από υπερχειλίσεις και επομένως απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
Την Τρίτη 03/02, περιμένουμε βροχές, πιθανόν καταιγίδες στα παράκτια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 900μ. Η θερμοκρασία το πρωί 7 με 8oC στα πεδινά, +2 με +3οC στα ημιορεινά - ορεινά,  το μεσημέρι 10 με 11οC στα πεδινά, 4 με 5oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.
 
Την Τετάρτη 04/02, περιμένουμε πιθανότητα βροχής το πρωί και λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 900μ. με γρήγορη βελτίωση του καιρού. Βαθμιαία μεταφορά σκόνης. Η θερμοκρασία το πρωί 8 με 9oC στα πεδινά, +3 με +4οC στα ημιορεινά - ορεινά,  το μεσημέρι σε άνοδο 15 με 16οC στα πεδινά, 10 με 11oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοανατολικοί ενισχυόμενοι έως ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr και στο metar.gr για τον τρέχον καιρό. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της Ηλείας ζωντανά μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στο metar.gr/camera/ilias                     
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:15 , 02-02-2015
Ανανεώθηκε --:-- , 02-02-2015

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...