Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

H μεγαλύτερη λαγάνα της Ηλείας... ίσως και της Ελλάδας!


Τον τίτλο της μεγαλύτερης λαγάνας της Ηλείας, αν όχι της Ελλάδας, διεκδικεί η λαγάνα που παρασκεύασε ο Φούρνος «Καρνάρος» στα Κρέστενα, «καταρρίπτοντας» το περσινό του ρεκόρ. Η φετινή λαγάνα, έχει διαστάσεις 2,70Χ1,30 μ. και μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών, αφού τοποθετήθηκε έξω από τον φούρνο.


Η λαγάνα έχει την τιμητική της σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, και η οικογένεια Καρνάρου, κάθε χρόνο, φροντίζει να δίνει μια ξεχωριστή «νότα» στην ημέρα. Η παρασκευής της μεγάλης λαγάνας, που τοποθετείται έξω από το Φούρνο - Ζαχαροπλαστείο, είναι μια συνήθεια 15 και πλέον ετών που έχει γίνει πια «παράδοση».

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, ο Τάσος Καρνάρος, βάζει και ένα «προσωπικό στοίχημα», κάθε χρόνο, να είναι ολοένα και μεγαλύτερη η λαγάνα, και το πετυχαίνει. Χρειάστηκαν γύρω στα 40 κιλά αλεύρι για την παρασκευή της, ενώ ψηνόταν για 2 ώρες στο φούρνο.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε τους δημιουργούς και από χθες, η τεράστια λαγάνα, που το εμβαδόν της είναι 3,5 τ.μ έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών.

Βέβαια, δεν μπορούν να δοκιμάσουν, παρά μόνο να φωτογραφηθούν μαζί της, όπως ακριβώς κάνει και η νεότερη γενιά Καρνάρου, τα παιδιά του Τάσου και του Δημήτρη, που χαμογελούν στο φωτογραφικό φακό.

Εμείς να ευχηθούμε χρόνια πολλά και του χρόνου, η λαγάνα να «μεγαλώσει» ακόμα περισσότερο.

Νάνσυ Σπυροπούλου
(n_spyropoulou@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...