Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Αμπελόκαμπος Αμαλιάδας: "Κεραυνοβολήθηκε" από το ρεύμα - Νεκρός 57χρονος αγρότης από διαρροή ρεύματος σε μηχάνημα


ilektropliksia1a
Του Γιάννη Σπυρούνη
Με πολύ άδικο τρόπο έφυγε το μεσημέρι της Κυριακής από τη ζωή ο 57χρονος Δημήτρης Χριστόπουλος του Ηλία, από τον Αμπελόκαμπο Αμαλιάδας. Ο άτυχος άνδρας κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα την ώρα που βρισκόταν μέσα στο θερμοκήπιο που διατηρούσε δίπλα στο σπίτι του, στο κέντρο του χωριού. Ο 57χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Πως συνέβη το τραγικό περιστατικό

Το τραγικό περιστατικό που βύθισε στο πένθος την τοπική κοινότητα του Αμπελοκάμπου, συνέβη περίπου στις δύο το μεσημέρι της Κυριακής. Ο 57χρονος αγρότης σύμφωνα με πληροφορίες είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι του, όμως είχε κάποιες δουλειές ακόμα και άφησε το ένα του αυτοκίνητο για να επιβιβαστεί στο άλλο. Όμως εκείνο δεν είχε αέρα στα ελαστικά και τότε κινήθηκε προς το θερμοκήπιο για να ενεργοποιήσει το κομπρεσέρ και να συμπληρώσει τον αέρα που έλειπε. Αυτή όμως ήταν και η μοιραία για αυτόν κίνηση. Λόγω διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος, ο 57χρονος «κεραυνοβολήθηκε» και σωριάστηκε στο έδαφος. Μάλιστα ήταν τόσο ισχυρό το «χτύπημα» από το ηλεκτρικό ρεύμα που του προκάλεσε έγκαυμα στη δεξιά παλάμη του χεριού.
Άμεσα έγινε αντιληπτό το τραγικό αυτό περιστατικό από το γιο του και άλλα συγγενικά του πρόσωπα, που έσπευσαν σε βοήθεια. Ευτυχώς που και αυτοί δεν ήρθαν σε επαφή με το κομπρεσέρ που είχε διαρροή, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές βλάβες ή και θάνατο και σε αυτούς.
Κάλεσαν άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε εγκαίρως και μετέφερε τον 57χρονο στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Εκεί ήταν αργά για τους γιατρούς να κάνουν κάτι, καθώς ο άτυχος άντρας είχε εκπνεύσει κατά τη μεταφορά.
Η αυτοψία της Αστυνομίας και της ΔΕΔΔΗΕ
Μόλις ενημερώθηκαν οι αρχές για το τραγικό αυτό περιστατικό, μετέβησαν στο σπίτι του 57χρονου, που βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλατεία του χωριού, άνδρες του Α.Τ. Αμαλιάδας ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή συνεργείου της ΔΕΔΔΗΕ. Οι τεχνικοί διαπίστωσαν πως το μηχάνημα που παρουσίαζε ισχυρή διαρροή ρεύματος ήταν το κομπρεσέρ, ενώ φρόντισαν να διακόψουν την παροχή ρεύματος προς το θερμοκήπιο, ώστε να μην υπάρξει άλλος κίνδυνος εκεί. Στην αρχή είχε αναφερθεί πως μια ηλεκτρική σόμπα που ρευματοδοτείται από ια μπαλαντέζα ήταν η αιτία του κακού, αλλά πολύ γρήγορα η έρευνα των τεχνικών και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί «έδειξαν» ως αιτία του κακού το κομπρεσέρ.
Ο 57χρονος ήταν πατέρας τριών ενήλικων παιδιών, ενός γιου και δύο κορών, εκ των οποίων η μια ζει μόνιμα στο εξωτερικό.
Διαβάστε ακόμα Αμαλιάδα: Νεκρός 57χρονος αγρότης από ηλεκτροπληξία στον Αμπελόκαμπο
nekros
ilektropl2
ilektropl3
ilektropl4
ilektropl5

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...