Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ηλεία: Ανεβαίνει η θερμοκρασία για να πέσει στο τέλος της εβδομάδας – Αναλυτική πρόγνωση


sunnefa
Μπήκαμε πλέον, ημερολογιακά τουλάχιστον, στην άνοιξη, πάμε να δούμε με μια ματιά την εικόνα του φετινού χειμώνα.
Σταθερά πάνω από τα κανονικά η μέση τιμή της θερμοκρασίας στην πόλη του Πύργου τους τελευταίους χειμώνες. Στα κανονικά και έως τώρα ψυχρότερος χειμώνας, ήταν του 2011-2012. Όσον αφορά τον υετό (βροχές), ικανοποιητικός ήταν ο φετινός χειμώνας με το ρεκόρ του 2011-2012 δύσκολα να πέφτει για πολλούς χειμώνες στο μέλλον!
xeimonesklimapirgos

Με σχετική καλοκαιρία θα κυλήσει το μεγαλύτερο διάστημα της νέας εβδομάδας. Πιθανότητα τις θερμές ώρες της ημέρας να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, ενώ με την παράλληλη ενίσχυση νοτιάδων την Πέμπτη θα μας έρθει και σκόνη από την Αφρική. 

Η εικόνα του καιρού φαίνεται να αλλάζει την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες και την θερμοκρασία σε πτώση, περισσότερο αισθητή το Σαββατοκύριακο. Σε επόμενα δελτία θα δούμε πόσο αξιόλογη θα είναι αυτή η ψυχρή εισβολή.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά: 

 
Την Δευτέρα 2/3, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για λίγες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 16 με 17οC στα πεδινά,  11 με 12oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Τρίτη 3/3, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για λίγες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία το πρωί 7 με 8oC στα πεδινά, 3 με 4οC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 18 με 19οC στα πεδινά,  12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Τετάρτη 4/3, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί 7 με 8oC στα πεδινά, 3 με 4οC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 19 με 20οC στα πεδινά,  13 με 14oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς, από αργά το βράδυ νότιοι σε ενίσχυση.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr και στο metar.gr για τον τρέχον καιρό. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της Ηλείας ζωντανά μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στο metar.gr/camera/ilias                      
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης 
 
Εκδόθηκε 07:10 , 02-03-2015
Ανανεώθηκε --:-- , 02-03-2015

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...