ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

«Βοηθήστε με να βάλω ρεύμα…»






Έκκληση για βοήθεια προς κάθε αρμόδιο αλλά και προς κάθε πολίτη που μπορεί να συμβάλει από την πλευρά του, κάνει μία μητέρα τεσσάρων παιδιών η οποία αναζητά εδώ και τρία χρόνια περίπου τον τρόπο που θα ηλεκτροδοτήσει το σπίτι το οποίο διαμένει και κατ’ επέκταση θα εξασφαλίσει και την υδροδότησή του, προκειμένου να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και παράλληλα να μπορέσει να κάνει κάτι σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η Κατερίνα Κούκη ζει το δικό της δράμα εδώ και χρόνια, αλλά εξακολουθεί να αγωνίζεται για να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα. Μητέρα τεσσάρων παιδιών, όταν χώρισε με τον πρώην σύζυγό της άφησε πίσω της την Αθήνα και αναζήτησε την τύχη της στα Σαβάλια.

Έπεσε έξω…

Όπως λέει η ίδια στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ έπεσε και αυτή όπως και τόσοι Έλληνες θύμα της οικονομικής κρίσης. Η επιχείρηση με τα χωματουργικά που είχε έπεσε έξω, ενώ κάποια σοβαρά γεγονότα που συνέβησαν παράλληλα στην οικογένειά της, την ανάγκασαν να αφήσει τα Σαβάλια και βρέθηκε να ζει σε μία ημιτελή ξύλινη κατοικία σε μία αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου.
Χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, με συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες, τα δύο παιδιά της δεν άντεξαν και αναζήτησαν αλλού την τύχη τους και μαζί πλέον απέμεινε ο μεσαίος γιος της που είναι στα 17 σήμερα και η μικρή της κόρη που πλησιάζει τα τέσσερα.
Από την πρώτη στιγμή η Κατερίνα αναζήτησε τρόπους για να μπορέσει να ηλεκτροδοτηθεί το σπίτι που ζει, ωστόσο το ποσό που ζήτησε η ΔΕΗ αγγίζει τις 25.000 ευρώ, ενώ και ο δήμος Ήλιδας όπου και απευθύνθηκε στη συνέχεια χρειάζεται περίπου 9000 ευρώ για να κάνει επέκταση του δημοτικού φωτισμού, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η ίδια.

«Δεν πάει άλλο»
«Ζω εδώ τα τελευταία τρία χρόνια, χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό και αυτό δυσκολεύει πολύ την κατάσταση. Έχω  πάει στη ΔΕΗ αλλά απαιτούνται πολλά χρήματα, περίπου 25.000 ευρώ, πήγα στον παλιό Δήμαρχο Ήλιδας, πήγα και στον καινούργιο, ναι μου είπε αλλά τίποτα. Πήγα και στην εκκλησία αλλά τίποτα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση χωρίς ρεύμα. Ήρθαμε εδώ γιατί μετά από δύο σοβαρά γεγονότα ήθελα να ζήσουν ήρεμα τα παιδιά μου. Τα δύο όμως δεν άντεξαν και έφυγαν και ο μεσαίος έχει απελπιστεί και θέλει να φύγει και αυτός» αναφέρει η κα Κούκη και λέει με δάκρυα στα μάτια: «Χάνω τα παιδιά μου εξαιτίας αυτής της κατάστασης».
Η καθημερινότητα έχει γίνει δυσβάσταχτη, το νερό μεταφέρεται με μπουκάλια στο σπίτι, το φαγητό μαγειρεύεται με το γκάζι ή στην ξυλόσομπα και όταν πέφτει το σκοτάδι το φως το δίνουν οι λάμπες πετρελαίου ή γκαζιού.
«Έχω έξι στρέμματα στην κατοχή μου, να βάλω το ρεύμα και το νερό για να μπορέσω να κάνω κάτι, να πάρω μερικά ζώα και να ζήσω είτε σαν κτηνοτρόφος είτε σαν αγρότης. Να μπορέσω να έχω λίγη καθαριότητα στο σπίτι μου, να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Ούτε γεώτρηση δεν μπορώ να κάνω αφού δεν έχω ρεύμα. Ούτε ο πατέρας των παιδιών δεν μπορεί να με βοηθήσει, αφού και αυτός έπεσε έξω στην Αθήνα και ζει με σισίτιο» λέει η κα Κούκη και συνεχίζει:
«Κάνω έκκληση στους πάντες, τους παρακαλώ να με βοηθήσουν. Όποιος μπορεί να με βοηθήσει να βάλω το ρεύμα και ας τα χρωστάω, να ξεκινήσω μια δουλειά και θα τα πληρώνω λίγα- λίγα» είναι τα λόγια της Δήμητρας που ζητά να την ακούσει κάποιος και να της δώσει λύση.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: