Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Στο «τραπέζι» με τον υπουργό για Αλυκές, Κοτύχι, Κουνουπέλι και Λουτρά Υρμίνης


ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ
(18/03/2015 09:05)
Συνάντηση στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησε χθες με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη, στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάκης Μπαλαούρας, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Διονύσιος Μάλλιαρης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αναστάσιος Μυλωνόπουλος και Ανδρέας Μίγκος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Λευκαδίτης, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στη Δυτική Ελλάδα κ. Αθανάσιος Κεφάλας και κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Θανάση Χαραλαμπόπουλο.

Το πρώτο θέμα που
τέθηκε είναι η λειτουργία της μονάδας Fargeco στους Αγίους Θεοδώρους. Στον υπουργό αναλύθηκε διεξοδικά το θέμα που απασχολεί την περιοχή επί 4 χρόνια, καθιστώντας δύσκολη την καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής. Μετά από ανταλλαγή απόψεων ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους και θα εξετάσει αν τηρούνται οι όροι λειτουργίας της μονάδας σύμφωνα με τις αδειοδοτήσεις και τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν τεθεί.

Παράλληλα στον υπουργό τέθηκαν και άλλα θέματα της αρμοδιότητάς τους και συγκεκριμένα: η παραχώρηση στον δήμο της περιοχής των Αλυκών Λεχαινών για ήπιας μορφής εκμετάλλευση, δημιουργία περιβαλλοντικού θεματικού μουσείο κλπ, η ανάδειξε και προστασία της περιοχής του Κοτυχίου ώστε να γίνει βιώσιμη και επισκέψιμη, η παραχώρηση για αξιοποίηση της περιοχής του Κουνουπελίου και των Λουτρών Υρμίνης που επί χρόνια παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα και στη συνέχεια θα γίνουν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών. Επίσης, δέχθηκε ευχάριστα την πρόσκληση του δημάρχου να επισκεφτεί την περιοχή για να δει επιτόπου τα προβλήματα προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...