Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Γιόρτασε το 42ο με τεσσάρα


«Σφράγισαν» με θρίαμβο επί του Λεβαδειακού το πρωτάθλημα οι Πειραιώτες

Δεν ήταν η φιέστα αλλά η πρώτη του γιορτή για την κατάκτηση του 42ο πρωταθλήματος! Ο Ολυμπιακός –υπό τα βλέμματα των οπαδών του- νίκησε 4-0 τον Λεβαδειακό, πανηγυρίζοντας έτσι τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Τσόρι Ντομίνγκες πρόσθεσε άλλη μια καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του με τα ερυθρόλευκα, σκοράροντας δύο φορές (44’ και 60’) και «φτιάχνοντας» άλλα δύο.

Άξιος συμπαραστάτης του Αργεντινού, ο Μπενίτες ο οποίος πέτυχε ένα γκολ (55') και είχε συμμετοχή σε άλλα δύο. Ο Φορτούνης το άλλο τέρμα (90’).

Καθοριστικό σημείο του αγώνα η αποβολή του Σηφάκη στο 26ο λεπτό όταν έκοψε με χέρι επίθεση του Ολυμπιακού έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Πώς έπαιξαν

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν οι Σαλίνο, Μασουακού, Σιόβας και Μποτία. Στον άξονα οι Μιλοβόγιεβις και Εντινγκά με τον Ντομίνγκες πιο μπροστά τους. Ο Ντοσεβί στο δεξί άκρο και ο Χάρα στο αριστερό. Ο Μπενίτες στην κορυφής της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τον Σηφάκη στη θέση του τερματοφύλακα. Δεξιά στην άμυνα ο Μαχαίρας και αριστερά ο Μιλιάζες. Στο κέντρο της οι Πίντερ και Τομάς. Αμυντικά χαφ οι Πελέ και Ζίτο. Δεξί εξτρέμ ο Στάθης, αριστερό ο Γιακουμάκης, δεκάρι ο Μπουσταμάντε και επιθετικός ο Πουλίδο.

Το παιχνίδι

Έχοντας σφραγίσει τον τίτλο του πρωταθλητή από το μεσημέρι της Κυριακής ο Ολυμπιακός ξεκίνησε χαλαρά την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Τόσο χαλαρά που στα πρώτα λεπτά ο Λεβαδειακός ήταν σαφώς καλύτερος… Λογικό από την στιγμή που η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήθελε τους βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, πίεζαν –όταν χρειαζόταν- τους παίκτες του Ολυμπιακού και είχαν καταφέρει να φτάσουν στην εστία του Ρομπέρτο αναζητώντας το γκολ. Και θα μπορούσαν να το έχουν πετύχει.

Ο Ρομπέρτο «έβγαλε» το σουτ του Μπασταμέντος στην πρώτη επιθετική προσπάθεια του Λεβαδειακού. Στο 14ο λεπτό η ομάδα της Λεβαδιάς όμως είχε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες με τον Πουλίδο. Ο Μεξικάνος, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα κινητικός, πλάσαρε σωστά και στις δύο φορές που του δόθηκε η ευκαιρία. Στην πρώτη από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή είδε τον Σαλίνο να διώχνει την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα. Στη δεύτερη τον Μποτία έσωσε τους ερυθρόλευκους, με τον Πουλίδο νωρίτερα να έχει περάσει όμορφα την μπάλα πάνω από τον Ρομπέρτο.

Τα πλάνα του Μάντζιου… έβγαιναν στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν τα χαλούσαν, και όλα για τον Λεβαδειακό έβαιναν καλώς. Μέχρι το 26ο λεπτό… Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού έκοψε με το χέρι την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή να τον αποβάλει από τον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και μετά την αποβολή του Σηφάκη το έκανε ακόμη καλύτερα. Άρχισε να δημιουργεί φάσεις, και στην πρώτη που οι παίκτες του άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, σκόραρε!

Αυτό έγινε στο 44ο λεπτό με τον Τσόρι Ντομίνγκες από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Είχε προηγηθεί γρήγορη πάσα του Μπενίτες στον Ντοσεβί στο άκρο, με τον τελευταίο να βγάλει όμορφα την σέντρα στον αργεντινό.

Το γκολ του Ντομίνγκες λίγο πριν το τέλος του πρώτου επέδρασε αρνητικά στη ψυχολογία των παικτών του Λεβαδειακού. Αντίθετα με τον Ολυμπιακό ο οποίος ήταν ανεβασμένος. Αποτέλεσμα αυτών; Οι ερυθρόλευκοι να βελτιώνουν την απόδοσή τους και να σκοράρουν άλλες δύο φορές.

Αρχικά με κεφαλιά του Μπενίτες μετά από φάουλ του Ντόμινγκες στο 55ο λεπτό αφού κινήθηκε εξαιρετικά στον κενό χώρο και στη συνέχεια στο 59ο λεπτό με τον Ντομίνγκες όταν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Λεβαδειακού μετά από το τραγικό λάθος του Στρατηλάτη.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Φορτούνης στο 90ο λεπτό του αγώνα με τον Ντομίνγκρες να έχει πάλι συμμετοχή στη φάση.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...