ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Σαν σήμερα


Τα σημαντικότερα γεγονότα της 20ης Απριλίου

1453: Ο έλληνας πλοίαρχος Φλαντανελλάς, διασπώντας τον οθωμανικό αποκλεισμό, εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και καταφέρνει να εφοδιάσει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.

1799: Ο γάλλος αυτοκράτορας, Ναπολέων Β' υπογράφει ένα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα των Εβραίων.

1862: Ολοκληρώνεται η πρώτη δοκιμή παστερίωσης φρέσκου γάλακτος από τους γάλλους επιστήμονες, Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.

1902: Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.

1913: Η διάσημη αμερικανίδα χορεύτρια Ισιδώρα Ντάνκαν, πληροφορείται τον τραγικό θάνατο των παιδιών της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και αμέσως ανακοινώνει ότι αναστέλλει επ' αόριστον όλες τις εμφανίσεις της.

1914: Η σφαγή του Λάντλοου. Η Εθνική Φρουρά της Πολιτείας του Κολοράντο ανοίγει πυρ κατά απεργών ανθρακωρύχων στην πόλη Λάντλοου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο ελληνικής καταγωγής συνδικαλιστής, Λούης Τίκας.Υπήρξε μία από τις αιματηρότερες επιθέσεις της εργοδοσίας και του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΗΠΑ.

1920: Έναρξη των 7ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αμβέρσας (οι 6οι δεν έγιναν ποτέ λόγω πολέμου). Πρώτη εμφάνιση της σημαίας με τους 5 ολυμπιακούς κύκλους και πρώτη απαγγελία του Ολυμπιακού Ύμνου. Μελανό σημείο ο αποκλεισμός των κρατών, που ηττήθηκαν στον πόλεμο (Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία), αφού το πνεύμα των αγώνων δεν θέλει τη διάκριση λόγω πολιτικών διαφορών.

1925: Εγκαινιάζεται ο ιππόδρομος του Φαληρικού Δέλτα και ξεκινά το στοίχημα στις ιπποδρομιακές κούρσες.

1979: Στην Αίγυπτο, ο Ανουάρ Σαντάτ, σε δημοψήφισμα, που γίνεται για να κριθεί από το λαό η αποδοχή ή όχι της συμφωνίας ειρήνευσης με το Ισραήλ, πετυχαίνει σαρωτική νίκη.

1999: 13 μαθητές σκοτώνονται στο Λύκειο Κόλουμπαϊν των ΗΠΑ, όταν δύο συμμαθητές τους ανοίγουν πυρ με αυτόματα και χειροβομβίδες.

2000: O Παναθηναϊκός νικά στον τελικό της Ευρωλίγκα τη Μακάμπι με 73-67 στη Θεσσαλονίκη και στέφεται για δεύτερη φορά πρωταθλητής Ευρώπης.

2008: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, διακομίζεται στο ΚΑΤ με κατάγματα, μετά από ατύχημα με το ποδήλατό του.

2010: Μια μεγάλη έκρηξη στην πλατφόρμα πετρελαίου «Deep Horizon» στον Κόλπο του Μεξικού προκαλεί τεράστια διαρροή που κρατά πέντε μήνες. Η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

2013: Σεισμός 6,6 Ρίχτερ χτυπά την επαρχεία Σιτσουάν της Κίνας, σκοτώνοντας πάνω από 150 ανθρώπους και τραυματίζοντας χιλιάδες.

Γεννήσεις

1492 - Πιέτρο Αρετίνο, Ιταλός συγγραφέας
1745 - Φιλίπ Πινέλ, Γάλλος ψυχίατρος
1808 - Ναπολέων Γ΄, αυτοκράτορας της Γαλλίας
1889 - Αδόλφος Χίτλερ, δικτάτορας της Ναζιστικής Γερμανίας
1893 - Ζουάν Μιρό, Ισπανός ζωγράφος
1893 - Έντνα Πάρκερ, Αμερικανίδα υπεραιωνόβια
1907 - Αυγουστίνος Καντιώτης, Έλληνας μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
1913 - Μίμης Φωτόπουλος, Έλληνας ηθοποιός και ποιητής
1929 - Χάρης Αγγάνης, Αμερικανός αθλητής του μπέιζμπολ
1936 - Πάουλι Έλεφσεν, πρωθυπουργός των Νήσων Φερόε
1945 - Θέιν Σέιν, πρόεδρος της Μιανμάρ
1949 - Μάσσιμο Ντ' Αλέμα, Ιταλός πολιτικός
1949 - Τζέσικα Λανγκ, Αμερικανίδα ηθοποιός
1952 - Λούκα Κατσέλη, Ελληνίδα πολιτικός
1965 - Κωστής Χατζηδάκης, Ελληνας πολιτικός
1969 - Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, Αυστριακός αλεξιπτωτιστής
1971 - Νίκος Κυζερίδης, Έλληνας ποδοσφαιριστής
1972 - Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς, Σέρβος τραγουδοποιός
1985 - Κερτ Χόκινς, Αμερικανός παλαιστής

Θάνατοι

1912 - Μπραμ Στόκερ, Ιρλανδός συγγραφέας
1918 - Καρλ Φέρντιναντ Μπράουν, Γερμανός φυσικός
1932 - Τζουζέπε Πεάνο, Ιταλός μαθηματικός
1974 - Ρίχαρντ Χύλζενμπεκ, Γερμανός συγγραφέας
1992 - Μπένι Χιλ, Άγγλος κωμικός
1999 - Νίκος Ρίζος, Έλληνας ηθοποιός
2003 - Μπέρναρντ Κατζ, Γερμανός βιοφυσικός
2007 - Άντριου Χιλ, Αμερικανός συνθέτης και πιανίστας
2009 - Μπεάτα Ασημακοπούλου, Ελληνίδα ηθοποιός
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: