Πρωτιά για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού στο διαγωνισμό Συνόλων Χορωδίας


mousiko
Τη δική της… απάντηση έδωσε η εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού σχολείου Βαρθολομιού, στα όσα-σοβαρά - προβλήματα συναντά επί σειρά ετών το μοναδικό μουσικό σχολείο του νομού μας, στις προσπάθειες καθηγητών, μαθητών και γονιών  να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα για τη λειτουργία του: σωστές υποδομές, εκπαιδευτικό προσωπικό στις ειδικότητες που
απαιτούνται για την διδασκαλία των μουσικών οργάνων , φροντίδα για τους αυριανούς μουσικούς που φοιτούν εδώ προερχόμενοι από όλο το νομό !  Το πείσμα, η αγωνιστική διάθεση, η διάθεση  για δουλειά, το ταλέντο, ενάντια στην απαξίωση από πλευράς πολιτείας για τα Μουσικά σχολεία και το έργο που προσφέρουν! Νικητές οι μαθητές του σχολείου (και όσοι βοήθησαν για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο) που επέστρεψαν στο Βαρθολομιό από τον διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν με το πρώτο βραβείο στις αποσκευές τους !
Η συμμετοχή Συνόλου ευρωπαϊκής μουσικής με 33 μαθητές-τριες του Σχολείου μας στον μουσικό διαγωνισμό, που διοργάνωσε η Χ.Ο.Ν. στο θέατρο «Κάρολος Κούν» στον Άλιμο Αττικής την 4η του Απρίλη ΄15, στέφθηκε με επιτυχία, αφού κατάκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του!
Η εμφάνιση του συνόλου ήταν εξαιρετική προσελκύοντας την προσοχή του ακροατηρίου και κριτών!
Την επιμέλεια και την παρουσία του Συνόλου μας την είχαν οι κυρίες  Καββαδία Ράνια και Ορφανού Μαρία- καθηγήτριες μουσικοί του Σχολείου.
Στην προσπάθεια αυτή και στην επιτυχία της συνέβαλε στα μέγιστα και ο Σύλλογος Γονέων- Κηδεμόνων του Σχολείου, με την βοήθεια και την συμπαράστασή του!
Δεν είναι η πρώτη επιτυχία του  Μουσικού Σχολείου…
 Στο παρελθόν και όποτε πήρε μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς γύρισε τροπαιοφόρο!
 Αξίζει να αναφερθεί ότι, παρά τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, ( 19 χρόνια άστεγο, χωρίς επαρκή όργανα) και με λειψό προσωπικό στα μουσικά μαθήματα, με μόνο εφόδιο το μεράκι και το φιλότιμο διδασκόντων και μαθητών, εμπνευσμένοι απ΄την ευτυχή συγκυρία να συνυπάρχουν και να δημιουργούν σε ένα τέτοιο πολιτισμικό σχολείο, κατάφεραν- άλλη μια φορά - να αναδείξουν την αγάπη τους στη Μουσική Παιδεία, μάλιστα μέσα από το Δημόσιο Γυμνάσιο-Λύκειο του Βαρθολομιού, μοναδικό στο είδος του στην Ηλεία, με μια τέτοια παρουσία!
Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια! Η δύναμή τους μας γεμίζει ελπίδες και αισιοδοξία.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ