Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι για κροτίδες στη Δυτική Ελλάδα - Συλλήψεις και στον Πύργο


krotidesΣυνελήφθησαν  το τελευταίο διήμερο - 4 και 5 Απριλίου- έξι ημεδαποί και ένας υπήκοος Βουλγαρίας για παράνομη κατοχή και εμπορία παιδικών αθυρμάτων και κροτίδων σε Αίγιο και Πύργο - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 6.500 παιδικά αθύρματα  και κροτίδες

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την παράνομη διακίνηση παιδικών αθυρμάτων, κροτίδων και βεγγαλικών, συνελήφθησαν σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, το διήμερο (4 και 5 Απριλίου), στο Αίγιο και τον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Aιγίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, έξι ημεδαποί ηλικίας από 14 έως και 56 ετών και μια 41χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, εκ των οποίων οι τέσσερις ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάθεσης και κατοχής παιδικών αθυρμάτων και κροτίδων χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.
Ειδικότερα, το τελευταίο διήμερο, στο Αίγιο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, πραγματοποιώντας αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντόπισαν και κατέσχεσαν (6.550) παιδικά αθύρματα, τα οποία διέθεταν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες τους κατάφεραν να συλλάβουν στις (4-4-2015) στον Πύργο δύο ημεδαπούς ηλικίας 18 και 14 ετών και μια 41χρονη υπήκοο Βουλγαρίας για εμπορία και κατοχή κροτίδων.
Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η σύλληψη του 14χρονου ημεδαπού στις (4-4-2015) το μεσημέρι στον Πύργο, ο οποίος διέθετε παράνομα προς πώληση κροτίδες και πώλησε σε αστυνομικό που παρουσιάστηκε ως υποψήφιος πελάτης (39) κροτίδες έναντι του χρηματικού ποσού των (12) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων  συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :
•       Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
•       Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
•       Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
•       Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
•       Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
•       Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...