Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την Μεγάλη Εβδομάδα


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την Μεγάλη Εβδομάδα

Δεν λέει να μας αφήσει ο χειμώνας! Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής η ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες θα επικρατήσει βαθμιαία επιδείνωση σε αρκετές περιοχές και από τα βορειοδυτικά. 



Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα ξεσπάσουν πρώτα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και το βράδυ σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τόσο τη Μεγάλη Δευτέρα όσο και τη Μεγάλη Τρίτη.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

2) Τη Μεγάλη Δευτέρα (6-4-2015) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν σε Ιόνιο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο, κεντρική Μακεδονία, ενώ από το απόγευμα σταδιακά θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τη νύχτα πιθανόν στις Κυκλάδες (κυρίως τις ανατολικές). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μέτρα).

3) Τη Μεγάλη Τρίτη (7-4-2015) θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα (κυρίως την κεντρική Μακεδονία), τη Θεσσαλία και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600 μέτρα).


Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Μπορεί τη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός να είναι άστατος, το Σαββατοκύριακο του Πάσχα όμως φαίνεται πως θα "φτιάξει".

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται από την Μεγάλη Τετάρτη εως και την Μεγάλη Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα και κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχες της Ελλάδας αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς και στα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου αλλά από 1300 με 1400 υψόμετρο και πάνω. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 17 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 8 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Με λιακάδες θα γίνει το ψήσιμο του αρνιού το Πάσχα

Οπως όλα δείχνουν το Μεγάλο Σάββατο και κυρίως την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός βελτιώνεται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας. Νεότερη πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό με αναλυτικά στοιχεία θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

 NewsIt...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...