Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Τριπλό χτύπημα διαρρηκτών στον Πύργο


diarriksi1a

Έδρασαν σε τρία διαφορετικά χωριά – Έσπαγαν τζαμαρίες, άρπαζαν ταμειακές

Του Γιάννη Σπυρούνη

Περισσότερο κόστισαν οι φθορές που προκάλεσαν οι δράστες τριών διαρρήξεων σε χωριά του Πύργου, τη νύχτα της Πέμπτης, παρά η αξία των κλοπιμαίων. Οι δράστες λειτούργησαν με τον ίδιο τρόπο σπάζοντας τις γυάλινες πόρτες καταστημάτων πιθανότατα χρησιμοποιώντας βαριοπούλα, για να μπουν σε αυτά και στη συνέχεια αναζητούσαν χρήματα στην ταμειακή μηχανή, την οποία άρπαξαν μαζί με το συρτάρι της σε κάποιες περιπτώσεις. Για να φτάσουν στους στόχους τους κινήθηκαν με δύο κλεμμένα αυτοκίνητα από την περιοχή του Κάμπου.
diarriksi2
Τι και αν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας, τι και αν ήταν μεγάλος ο κίνδυνος να πιαστούν «στα πράσα», οι δράστες τριών διαρρήξεων στα Χανάκια, τα Λαστέικα και το Σκουροχώρι, είχαν μονάχα ένα πράγμα στο μυαλό τους. Να βρουν χρήματα και να τα πάρουν με όποιο τρόπο μπορούσαν.
Οι δράστες διέρρηξαν ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στα  Χανάκια στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, ένα πρατήριο άρτου στα Λαστέικα και ένα καφενείο – παντοπωλείο στο Σκουροχώρι. Στο πρατήριο υγρών καυσίμων οι δράστες πήραν τριάντα πακέτα τσιγάρα και την ταμειακή μηχανή, στο πρατήριο άρτου πήραν το ποσό των 20 ευρώ μαζί με την ταμειακή μηχανή την οποία πέταξαν στο δρόμο, ενώ στο καφενείο πήραν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Και στα τρία καταστήματα οι φθορές που προκάλεσαν ξεπερνούν συνολικά τις 3000 ευρώ.
diarriksi3
Η εργαζόμενη πρατηρίου υγρών καυσίμων, Θεοφανία Τόπρα, σε δηλώσεις της στην Πρωινή, τόνισε πως το πρωί που πήγε να ανοίξει το mini market στο χώρο του πρατηρίου υγρών καυσίμων, βρήκε την γυάλινη πόρτα θρυμματισμένη. Οι δράστες είχαν μπει στο χώρο, είχαν αρπάξει 30 πακέτα τσιγάρων και την ταμειακή μηχανή με το συρτάρι της. «Έπαθα σοκ όταν είδα το κατάστημα σε αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρεις την επόμενη ημέρα τι θα σου ξημερώσει. Είχαν σπάσει την τζαμένια πόρτα και επίσης κάποια τσιγάρα και την ταμειακή. Όμως υπάρχει κάμερα ασφαλείας στο χώρο και όλες οι κινήσεις έχουν καταγραφεί. Στο παρελθόν έχουν χτυπήσει ξανά εδώ διαρρήκτες» ανέφερε η κα Τόπρα.
Στα Λαστέικα η ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων Ζωή Γιαννάτου, ενημερώθηκε για την διάρρηξη μέσα στη νύχτα. Ο διακινητής της εφημερίδας «Πρωινή» έφτασε στο κατάστημα για να αφήσει τις εφημερίδες της ημέρας και έγινε αντιληπτός από τους δράστες που τράπηκαν σε φυγή. «Ενημερώθηκα στις 3:40 από την Αστυνομία, που είχε ειδοποιηθεί από την «Πρωινή» για τη διάρρηξη. Ήρθαμε εκείνη την ώρα και είδαμε που είχαν πάρει την ταμειακή που βρήκαμε στο δρόμο και είχαν σπάσει την πόρτα. Πήραν είκοσι ευρώ, όμως η πόρτα που έσπασαν κοστίζει πολλά περισσότερα. Πέταξαν όλα τα πράγματα του πάγκου στο έδαφος, αλλά δεν πήραν τίποτα άλλο, ούτε κάποιο φαγώσιμο ή κάποιο ποτό» εξήγησε η κα Γιαννάτου.
Οι δράστες κινήθηκαν με αυτοκίνητα τα οποία – όπως αποδείχθηκε αργότερα, έκλεψαν από την περιοχή της Αμαλιάδας και της Γαστούνης. Στα Λαστέικα από το ένα αυτοκίνητο έπεσε στο έδαφος το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και έτσι έγινε γνωστό στην Αστυνομία, με ποιο μέσο κινήθηκαν οι δράστες. Ήταν ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW όπου εκλάπη από την περιοχή της Γαστούνης και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην Αμαλιάδα. Αντίστοιχα ένα αυτοκίνητο μάρκας Opel εκλάπη από την Αμαλιάδα και βρέθηκε στη Γαστούνη. Και τα δύο οχήματα εντοπίστηκαν από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας.
diarriksi4

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...