Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Συνέλαβαν τους «ποντικούς» της πεδινής Ηλείας!


Στα χέρια των αντρών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας έπεσε χθες το πρωί η… «συμμορία με τις πέτρες». Τα δύο άτομα που το τελευταίο δεκαήμερο έκλεβαν Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να
«χτυπήσουν» καταστήματα σε ολόκληρη την περιοχή της πεδινής Ηλείας, σπάζοντας τις τζαμαρίες τους με πέτρες και στη συνέχεια λεηλατώντας τα! Πρόκειται για δύο ρομά 20 και 31 ετών. Ο 20χρονος διέμενε στο Τραγανό και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα για κλοπές, ενώ ο 31χρονος, που διέμενε στα Καβάσιλα, είχε φυλακιστεί παλαιότερα για κλοπές και βρισκόταν έξω με εγγύηση. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα, ενώπιον της Εισαγγελέως Αμαλιάδας, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της διακεκριμένης κλοπές και φθοράς ξένης περιουσίας κατά συναυτουργία.

Πολλές οι ομοιότητες!

Κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων ημερών και συγκεκριμένα από τις 27 Απριλίου έως και τις 7 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης, του Βαρθολομιού, του Νεοχώριου, του Τραγανό και της Αμαλιάδας είχαν διαπραχθεί κλοπές οχημάτων συνοδευόμενες από διαρρήξεις καταστημάτων.
Οι κλοπές παρουσίαζαν κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Συγκεκριμένα σαν αρχικό στόχο έκλεβαν αυτοκίνητα τα οποία αφού χρησιμοποιούνταν για μικρό χρονικό διάστημα για την διάπραξη των κλοπών, ακολούθως εγκαταλείπονταν σε διάφορες τοποθεσίες
Οι δράστες με τη χρήση αυτών των οχημάτων αλλά και ένα ακόμα που ανήκε στον 31χρονο προσέγγιζαν καταστήματα στα οποία αφού αρχικά έσπαγαν την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου, στη συνέχεια εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν τα συρτάρια των ταμειακών μηχανών και  είδη από τα καταστήματα.

Η έρευνα απέδωσε καρπούς!

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας η οποία αξιοποίησε και αξιολόγησε κατάλληλα στοιχεία, υλικό και πληροφορίες που είχε συλλέξει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προέκυψε ότι τις κλοπές που είχαν γίνει το τελευταίο δεκαήμερο τελούσαν ρομά.
Έτσι, χθες το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας μετέβησαν σε αγροτική τοποθεσία του Τραγανού και σε σπίτι στα Καβάσιλα, όπου εντόπισαν και προσήγαγαν τους δύο δράστες.
Εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς ο 20χρονος ομολόγησε ότι από δεκαημέρου περίπου είχαν ενωθεί και διέπρατταν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία σε συγκεκριμένους τόπους (καταστήματα)  και χρόνους (πρώτες πρωινές ώρες), ενώ ο καθένας είχε διαφορετικό ρόλο, προσπορίζοντας έτσι στο εαυτό τους παράνομο περιουσιακό όφελος.
Ο ίδιος ομολόγησε και περιέγραψε με σαφήνεια τον τρόπο δράσης τους περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όλες τις κλοπές καθώς και τα οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει.  
Συγκεκριμένα, ο 20χρονος ομολόγησε τρεις κλοπές αυτοκινήτων, δύο στη Γαστούνη και μια στην Αμαλιάδα και επτά κλοπές σε καταστήματα. Δύο στο Νεοχώρι, δύο στο Τραγανό και από μία σε Αμαλιάδα, Γαστούνη και Βαρθολομιό.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί ενώπιον της Εισαγγελέως Αμαλιάδας.

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...