Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Βάφεται κόκκινο το πρωτάθλημα



ΣΠΑΝΟΥΛΗΣΑγκαλιά με το  πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το μπρέικ στο ΟΑΚΑ (76-69), προηγούνται 2-0 στη σειρά με τον Παναθηναϊκό και έχουν... match ball.

Με άμυνα από... ατσάλι ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός που δεν επέτρεψε εύκολα καλάθια στον Ολυμπιακό και παράλληλα πήρε ένα μικρό προβάδισμα με 8-4, χάρη στον οίστρο του Μαυροκεφαλίδη και το καλό παιχνίδι του Νέλσον. Την ώρα όμως που ο Σπανούλης ήταν κακός, Χάντερ (με επιθετικά ριμπάουντ και πόντους) και Πρίντεζης βγήκαν μπροστά κι έδωσαν στην ομάδα τους... κεφάλι στο σκορ (10-14). Οι πράσινοι ισοφάρισαν εκ νέου (14-14), αλλά περιμένοντας τα... πάντα απ' τον Μαυροκεφαλίδη, ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να στερέψουν οι λύσεις. Και με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο λεπτό, οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο ανέκτησαν εκ νέου τα ηνία, αλλά με τρίποντο του Σλούκα στο μηδέν (από λάθος επαναφορά του Παναθηναϊκού), πήραν διαφορά επτά πόντων (14-21).
Ένα αντίστοιχο σουτ από τον Λοτζέσκι έφερε και το +8 για τους φιλοξενούμενους (16-24), που πατούσαν καλύτερα, την ώρα που Φώτσης-Μαυροκεφαλίδης δεν είχαν βγει λεπτό (δείγμα της έλλειψης παικτών). Κι όμως οι πράσινοι έβγαλαν αντίδραση. Με την άμυνά τους να «δυναμώνει» ξανά, με τον Σλότερ να δίνει -επιτέλους- λύσεις στην επίθεση και με τον Ολυμπιακό να αστοχεί σε πέντε σερί τρίποντα, οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 10-0, πέρασαν μπροστά με 26-24 κι... άναψαν το φιτίλι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Το ματς «χάλασε» με αρκετές βολές εκατέρωθεν και τους Πειραιώτες σταθερά με το προβάδισμα (28-32). Ο Αγραβάνης αποδείχθηκε καταλυτικός σε άμυνα και επίθεση, ο Σπανούλης (όταν πέρασε ξανά στο παρκέ) δεν θύμιζε τον... παλιό Σπανούλη και δικό του (δύσκολο) τρίποντο ήταν που «απάντησε» σε αυτό του Μπλουμς για το 33-38 του ημιχρόνου!
Προσπαθούσε ο Παναθηναϊκός να πλησιάσει, αλλά κάθε φορά ο Ολυμπιακός είχε το αντίδοτο με το μακρινό σουτ. Πότε ο Πρίντεζης (για το 33-41), πότε ο Ντάρντεν (για το 38-46) οι οποίοι ισοφάριζαν την ύψιστη τιμή της διαφοράς ως τότε στο ματς. Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν πραγματικά... συγκινητικός. Έπαιζε σχεδόν μόνος του για τους πράσινους. Είχε ουσιαστικά θέσει εκτός τους Ντάνστον, Αγραβάνη, Χάντερ τόσο με φάουλ, όσο και μην μπορώντας να τον αντιμετωπίσουν. Φτάνοντας λοιπόν τους 20 πόντους, ο Έλληνας σέντερ (με το ίδιο σχεδόν play σε κάθε επίθεση), κρατούσε όρθια την ομάδα του (45-46). Ο Ντάρντεν όμως ήταν εξίσου εντυπωσιακός για τους Πειραιώτες (έβαλε δέκα πόντους στην τρίτη περίοδο) και ουσιαστικά χάρη σ' αυτόν, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμα, έστω και οριακά (50-54).
Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε χαλαρώσει και ο Πρίντεζης δεν θα μπορούσε να μην το εκμεταλλευτεί που επέστρεψε κεφάτος και έγραψε το 53-60. Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε η... για τα καλά εδραίωση του Ολυμπιακού, με το τρίποντο του Σπανούλη (από νέα ασίστ Μάντζαρη) να απαντήσει σε αυτό του Σλότερ και να στείλει το ματς για πρώτη φορά στο +9 (56-65). Το μομέντουμ έδειχνε ξεκάθαρα... ερυθρόλευκο, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης -είπαμε και νωρίτερα- ήταν συγκινητικός. Ήταν σχεδόν εξωπραγματικός, παλεύοντας με τα θηρία για να κρατήσει ζωντανό τον Παναθηναϊκό. Και φτάνοντας τους 28 πόντους(!) μείωσε σε 65-69, τρία λεπτά πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να χύνουν την καρδάρα με το γάλα. Σπαταλούσαν τις επιθέσεις, έμεναν χωρίς πόντο για 3' και το τριφύλλι πλησίασε στο τρίποντο (66-69). Κάπου εκεί όμως οι πράσινοι έμειναν από ιδέες για την αντεπίθεση στο τελευταίο δίλεπτο. Ουσιαστικά βρήκαν μόνο ένα καλάθι, ο Ολυμπιακός πήρε δύο φορές... δεύτερες ευκαιρίες (από λάθη του αντιπάλου) και φυσιολογικά πήρε το ροζ φύλλο αγώνα χωρίς άγχος και με το τελικό 76-69!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...