ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Ξεμείναμε από αστυνομικούς στην Ηλεία


asty1aΔραματικές ελλείψεις από την οργανική δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας που αγγίζουν το 30%

Του Γιάννη Σπυρούνη

«Ξεγυμνωμένη» είναι από προσωπικό η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, ενώ οι λιγοστοί που υπηρετούν έχουν ξεπεράσει τα βιολογικά όρια τους. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί με αυταπάρνηση προσπαθούν να καλύπτουν τους στόχους που τίθενται από την φυσική ηγεσία και σημειώνουν επιτυχίες που έχουν πανελλήνια απήχηση. Όμως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί εσαεί, καθώς τα βιολογικά όρια δεν μπορούν να ξεπερνιούνται συνέχεια… Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης, μίλησε στο ilialive.gr, για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στο νομό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών στην Ηλεία, στη Διεύθυνση Αστυνομίας του νομού, οι οργανικές θέσεις είναι 388. Ένας αριθμός που μειώθηκε σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ενώ τότε ζητείτο ενίσχυση των υπηρεσιών στην Ηλεία. Όμως από τους 388 αστυνομικούς της οργανικής δύναμης, στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας υπηρετούν 270 άτομα. Δηλαδή λείπουν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί. Αν συνυπολογίσουμε και εκείνους που εκτελούν εσωτερική υπηρεσία, οι αστυνομικοί που βρίσκονται στους δρόμους είναι πραγματικά λίγοι. «Το προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των υπηρεσιών στο νομό μας και όσοι υπηρετούν είναι πραγματικά κουρασμένοι. Έχουν στερηθεί ημερήσιες αναπαύσεις, ενώ οι άδειες τους λόγω των απαιτήσεων πολλές φορές μεταφέρθηκαν για την κάλυψη των αναγκών» σχολίασε ο Ηλίας Παναγούλης. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εξόντωσης του αστυνομικού προσωπικού στην Ηλεία, ήταν το διάστημα από το περασμένο Πάσχα έως και πριν λίγες ημέρες. Σχεδόν δύο μήνες, οι αστυνομικοί της Ηλείας σε μεγάλο αριθμό φρουρούσαν τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που διέμεναν πρώτον στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ και δεύτερον πολίτες του Ισραήλ, εργαζόμενοι σε μεγάλη βιομηχανία όπλων της χώρας τους που ήρθαν στην Ηλεία κατά γκρουπ για διακοπές. Παράλληλα με τα καθήκοντα φρούρησης, οι αστυνομικοί της Ηλείας είχαν την υποχρέωση να συνοδεύουν και τα οχήματα μεταφοράς των ισραηλινών που πραγματοποιούσαν τουρ στα αξιοθέατα του νομού μας.
Όμως πέρα από το θέμα αυτό, υπάρχουν υπηρεσίες που πραγματικά έχουν ξεμείνει από δύναμη και δεν βγαίνουν οι υπηρεσίες, ενώ για να καλυφθούν οι ανάγκες των εποχούμενων περιπολιών γίνονται πολλά «τερτίπια» με μεικτές περιπολίες και άλλους συνδυασμούς, ώστε να υπάρχει παρουσία της Αστυνομίας σε όλο το νομό. Ακόμα και οι ομάδες όπως η ΟΠΚΕ και η ΟΕΠΤΑ, επιστρατεύονται και πέρα από τους ειδικούς ελέγχους για να καλύψουν ανάγκες περιπολιών όπου απαιτείται.
Όπως ανέφερε ο κ. Παναγούλης, πέρα από την υποστελέχωση των υπηρεσιών υπάρχει και το θέμα του στόλου των οχημάτων. Μπορεί να έγινε μερική ανανέωση πρόσφατα, αλλά στην πλειοψηφία τους τα οχήματα της Δ.Α. Ηλείας είναι γερασμένα, ταλαιπωρημένα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ και με μόλις ένα άτομο στο νομό να καλείται να αντεπεξέλθει στις τεχνικές απαιτήσεις στο γραφείο κινήσεως. 
Όσο η περιβόητη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών – ίσως το πιο σωστό και πιο απαραίτητο μέτρο που έχει αποφασιστεί – δεν προχωρά, τόσο τα προβλήματα θα αυξάνονται στην Ηλεία. Αν δεν μειωθούν από δώδεκα σε έξι τα αστυνομικά τμήματα και ενοποιηθούν οι υπηρεσίες όπου απαιτείται θα υπάρχει και σπατάλη δυνάμεων σε υπηρεσίες που μπορούν με καλύτερη διαχείριση να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες απαιτήσεις αστυνόμευσης στην Ηλεία. Και όλα αυτά που αναφέρουμε γράφονται χωρίς να συνυπολογίζονται τα δεδομένα της εγκληματικότητας, αλλά οι βασικές ανάγκες εύρυθμης λειτουργίας μιας Διεύθυνσης Αστυνομίας σε ένα νομό.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: