Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Καθάρισε και τη Σλοβενία η Εθνική

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

«Κλείδωσε» μαθηματικά την κορυφή του ομίλου με τη νίκη 83-72



Άλλο ένα ματς και… bon voyage η Εθνική! Αν και έκανε μία… κοιλιά στο τρίτο δεκάλεπτο, η Ελλάδα νίκησε 83-72 τη Σλοβενία και θα ταξιδέψει ως πρώτη του Γ’ Ομίλου στο Λιλ, για τη νοκ άουτ φάση του Ευρωμπάσκετ!
Έξι παίκτες από το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη τελείωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Σπανούλη να ήταν πρώτος σκόρερ με 19, τον Πρίντεζη να είχε 16 και τον Καλάθη να σταματά τους 12.
Το τελευταίο ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ζάγκρεμπ, το οποίο θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, είναι την Πέμπτη (10/9) στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) κόντρα στην Ολλανδία.
«Φωτιά» στην επίθεση, κενά στην άμυνα
Οι συνήθεις ύποπτοι, Καλάθης, Σπανούλης, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης και Κουφός, εκκίνησαν απέναντι στους Κλόμπουτσαρ, Μπλάζιτς, Ντράγκιτς, Σλόκαρ και Όμιτς. Η ελληνική εκκίνηση ήταν-για μία φορά στο Ευρωμπάσκετ-καλή (8-2) και παρά την αντεπίθεση που σήμαναν Μπλάζιτς και Σλόκαρ (12-11) με τον Σπανούλη σε ρόλο δημιουργού, Πρίντεζη και Καλάθη να σκοράρουν και πολλά επιθετικά ριμπάουντ αποκατέστησε την τάξη και ξέφυγε με οκτώ (23-15).
Να την πιείς στο ποτήρι
Η επανεμφάνιση του Περπέρογλου μετά από απουσία ενός αγώνα πρόσφερε στην Εθνική ποστάρισμα από το «3» και το γκολ-φάουλ του Μπουρούση έφερε το +11 (28-17). Η ελληνική ομάδα «χτυπούσε» με καλές συνεργασίες μέσα από τη ρακέτα και με δέκα προσωπικούς πόντους του Σπανούλη έφτασε στους 17 (46-29). Παρά τις απρόσμενες χαμένες βολές από τον Kill Bill και τον Σλούκα, το 46-31 του ημιχρόνου ήταν μια διαφορά που αποτύπωνε σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια την εικόνα της Εθνικής.
Αντεπίθεση και απάντηση
Δύο τρίποντα του Μπλάζιτς κι ένα γκολ φάουλ του Ντράγκιτς (48-40) ήρθαν σαν… deja vu του αγώνα με τη Γεωργία ξεσηκώνοντας τη λαχανί κερκίδα των Σλοβένων. Η αντίπαλη άμυνα έμοιαζε ασφυκτική, ο Μπλάζιτς συνέχισε να κάνει ζημιά και η διαφορά μειώθηκε στους πέντε (54-49) με την Εθνική να χάνει το καθαρό της μυαλό, αλλά τελικά να βρίσκει το φάρμακο στην «κρίση» και με λύσεις από Πρίντεζη, Ζήση και Καλάθη να απομακρύνεται στους εννιά (62-53).
Τους έκοψαν τη φόρα
Πάνω που η ελληνική ομάδα έδειχνε να έχει ξανά τον έλεγχο, τα ηρωικά των Μπλάζιτς και Ντράγκιτς ήχησαν και πάλι συναγερμό φέρνοντας τη διαφορά στο καλάθι (62-60). Δύο ασίστ και δύο προσωπικά καλάθια του Σπανούλη έδωσαν ανάσες (71-61) και παρότι η Σλοβενία πλησίασε ξανά στους τέσσερις, Καλάθης και Ζήσης φώναξαν «ως εδώ» (75-64). Μάλιστα, ο αρχηγός της «επίσημης αγαπημένης» έβαλε το πρόωρο… τέλος στην αναμέτρηση με δικό του τρίποντο (80-67), με τα πόδια των Σλοβένων να… κόβονται και απλά να περίμεναν το τελικό σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε στο 83-72.
Δεκάλεπτα: 23-17, 46-31, 62-53, 83-72
Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 11 (8ρ, 2ασ), Ζήσης 10 (1), Σπανούλης 19 (3), Καλάθης 12 (3ρ, 3ασ), Περπέρογλου 2, Σλούκας (3ασ.), Καϊμακόγλου, Κουφός 10, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 3.
Σλοβενία (Ζντοβτς): Γιοκσίμοβιτς 2, Ρούπνικ, Πρέπελιτς 1, Μπλάζιτς 27 (4), Νίκολιτς, Ντράγκιτς 22 (2), Ζούπαν 5, Μπάλαζιτς 2, Ζάγκορατς, Όμιτς 4, Κλόμπουτσαρ 2, Σλόκαρ 7 (1).
Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Χιμένεθ-Τρουχίγιο (Ισπανία), Τσίτσι (Αλβανία).
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...