Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τις υποσχέσεις του για την επόμενη τετραετία - Όλο το κυβερνητικό σχέδιο - Αναστολή του 23% του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τις υποσχέσεις του για την επόμενη τετραετία - Όλο το κυβερνητικό σχέδιο - Αναστολή του 23% του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

- Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ως προτεραιότητα το χρέος, τις τράπεζες και την προσέλκυση επενδύσεων
- Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία δήλωσε ευθέως τη στήριξή του στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη
- Στο δημόσιο θα είναι το management των ελληνικών τραπεζών ανάλογα με τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης
- Προανήγγειλε αλλαγή του εκλογικού νόμου, χωρίς το bonus των 50 εδρών
- Την ίδρυση νέας Δημόσιας Αναπτυξιακής Τράπεζας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός
- Ως το πρώτο εξάμηνο του 2017 αποκατάσταση της ρευστότητας και ανάκτηση πρόσβασης στις αγορές

Οι επόμενοι 20 μήνες θα είναι καθοριστικοί… Τα πρώτα μέτρα της συμφωνίας είναι δύσκολα αλλά πρέπει να ληφθούν… Τα στάδια που θα πρέπει περάσουμε είναι: θετική αξιολόγηση, ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος , άνοιγμα της συζήτησης αναδιάρθρωση του χρέους με τους εταίρους μας, το 2017 να βγούμε στις αγορές για να στηρίξουμε την ανάκαμψη και την ανάπτυξη… Πάνω σε αυτούς τους στρατηγικούς «οικονομικούς» άξονες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δόμησε πριν λίγο τις προγραμματικές του δηλώσεις στην Βουλή, ενώ σε θεσμικό επίπεδο είπε πως θα ανοίξει τις διαδικασίες για την Αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε η επόμενη Βουλή να είναι Αναθεωρητική, ενώ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αυτή την παρέπεμψε στον κοινωνικό διάλογο.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διακήρυξε «συμμαχία με τον λαό προκειμένου να μην είναι παθητικός θεατής και να πάρει στα χέρια του την υπόθεση των ρήξεων…» υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει «όλα τα μεγάλα θέματα για την δημοκρατική συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων και λαϊκού ελέγχου της εξουσίας…» και έκλεισε την ομιλία τους διατρανώνοντας την εντολή και «επιμονή των λαϊκών στρωμάτων» που έλαβε «για αλλαγές», αυτά είπε τα λαϊκά στρώματα εκπροσωπούμε και σε αυτά στο τέλος της ημέρας θα δίνουμε λόγο, στον λαό και όχι και όχι στις οικονομικές ολιγαρχίες, τα συμφέροντα και τα κατεστημένα…»

Στην ομιλία του, ο Πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα, κατά γενική ομολογία απέφυγε πολώσεις και συγκρούσεις με την αντιπολίτευση και θέλησεπερισσότερο να δώσει το στίγμα της πολιτικής του στρρατηγικής για την επόμενη τετραετία. Η μόνη αναφορά - και αυτή εκτός κειμένου όπως είπε- ήταν αυτή προς τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη και διεκδικητή της αρχηγίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που όταν το διέκοψε όταν αναφερόταν σε αναζήτηση ισοδυνάμων για τον αυξημένο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση του είπε «Ελπίζω, να έχω την χαρά να είσαστε εσείς αυτός που θα εκλεγείται και με τον οποίο θα μιλάω επι μακρώ μαζί σας, ώστε να μου προτείνετε ισοδύναμα και κάνετε προτάσεις για το καλό του τόπου…»
Η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ προκλήθηκε όταν άκουσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση να λέει ότι « η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην αναστολή μέχρι τα μέσα Νοέμβρη , όπου θα γίνει και η ψήφιση Προϋπολογισμού για το ερχόμενο έτος, μέχρι να βρεθούν ισοδύναμα…» και στον αναμενόμενο θόρυβο που προκλήθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο κ. Αλέξης Τσίπρας του απάντησε «εάν έχετε ισοδύναμα να μας τα πείτε τα. Αλλά δεν μπορεί να μας κουνάτε εσείς το δάκτυλο, όταν κάνατε καμπάνια για το ΝΑΙ σε όλα για τη συμφωνία…»
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε πολλές φορές σε «ισοδύναμα» και την διεκδίκηση να αμβλυνθούν πολλά από τα «ομολογουμένως δύσκολα μέτρα που έχει αυτή η συμφωνία», μεταξύ των οποίων είναι και αυτά που αφορούν – όπως παραδέχθηκε- τους αγρότες. Χαρακτηριστικά υποσχέθηκε να δοθούν 20 δις ευρώ για την ενίσχυση θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα και τον επανακαθορισμό της ένοιας (με ότι αυτή απορρέει) του αγρότη κατ΄επάγγελμα.
Για την οικονομική πολιτική, ο Πρωθυπουργός, είπε πως «η νέα συμφωνία θέτει αναμφίβολα ευνοϊκότερους όρους, δηλαδή λιγότερα 20 δις ευρώ, πόσο που θα μπορέσει να περάσει για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας». Περιγράφοντας το μοντέλο ανάπτυξης που επιθυμεί είπε ότι είναι «να μπουν οι βάσεις για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα ενισχύει και θα προστατεύει το μισθό και την εργασία που θα στηρίζεται στην καινοτομία και στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα».
Αναφορικά με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας είπε πως «για να πετύχουμε θα πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς χρονοτριβή στην πρωτη αξιολόγηση Παρόλο που υπάρχουν δύσκολα και επώδυνα μέτρα… Είναι όμως το κλειδί που θα ανοίξει την χρηματοδότηση, που θα εξυγιάνει το τραπεζικό σύστημα…»
Έθεσε ως στόχο «το πρώτο εξάμηνο του 2016 ν α είναι αυτό της επιστροφή ς της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς. Που θα δημιουργήσουν ένα θετικό περιβάλλον για επενδύσεις. Που θα φέρει ένα ευνοϊκό πεδίο για βγει η χώρα από την επιτροπεία και την επιτήρηση»
Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είπε πως η συμφωνία προβλέπει 25 δις ευρώ σημειώνοντας όμως ότι αυτή την φορά δεν θα γίνει όπως έγινε τις προηγούμενες φορές αλλά «οι τράπεζες που θα χρειαστούν χρηματοδότηση θα χάνουν και το μάνατζμεντ της διοίκησης που θα περνάει υπό τον δημόσιο έλεγχο»
Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να δώσει την μάχη για τα κόκκινα δάνεια. Την προστασία της πρώτης κατοικίας σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν και την αποτροπή να περάσουν ξηξιπρόθεσμα δάνεια στα κερδοσκοπικά ντιστρανς φανς. Θα δημιουργήσουμε, είπε « ένα φορέα για την εξωδικαστική επίλυση θεμάτων μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών» .
Για την Ανάπτυξη εξήγγειλε την δημιουργία ενός Ειδικού Δημόσιου Φορέα για την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων και του νομοθετικού πλαισίου. Αποστολή θα έχει την ενίσχυση νέων επενδυτικών σχεδίων ενώ για τις μεγάλες και σύνθετες επενδύσεις θα επιμελείται για τις άδειοδοτήσεις και τις γρήγορες ,διαδικασίες με τις οποίες η Βουλή θα εγκρίνει τις συμβάσεις, ενώ θα επιταχύνει και τις επιλύσεις τυχών διαφορών.
Σε ότι αφορά την ενέργεια και την ΔΕΗ είπε ότι επενδύσεις και αξιοποιήσει «ναι» αλλά θα διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Στην εργασία είπε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για να επαναρυθμιστεί η αγορά εργασίας. Θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι τριετίες και η μετενέργεια. Παραμένει σταθερός ο προσανατολισμός μας για τον κατώτερο μισθό, όπως και η κατάργηση του μειωμένου μισθού στους νέους απασχολούμενους.
Σε ότι αφορά το φορολογικό σύστημα είπε πως «πρώτιστη προτεραιότητα είναι να υλοποιηθεί ένα μεγάλο και ριζοσπαστικό φορολογικό σσυστημα. Αυτό θα ήταν η καλύτερη υπηρεσία για την ελάφρυνση των μκισθωτών – συνταξιούχων και των μονίμων υποζυγίων»
Για την ΠΑΙΔΕΙΑ έθεσε ως στόχο την αναβάθμιση της έρευνας και της καινοτομίας. Να γίνει μια φιλόδοξη μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για ένα δημοκρατικό σχολειό για πάνω σε αυτό το θέμα ζήτησε «να υπάρξει κλίμα ευρείας συναίνεσης» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Για το ασφφαλιστικό σύστημα αναγνώρισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η βιωσιμότητα των Ταμείων που πρέπει να αντιμετωπιστεί με την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας
Μιλώντας για την Δικαιοσύνη και την πάταξη της διαφθοράς είπε όπως « θα συνεχιστεί η προσπάθεια διασταυρώσεις στις τραπεζικές καταθέσεις που έχει ξεκινήσει ο ΣΔΟΕ. Θα ερευνηθούν όλες οι λίστες της διαφθορές και κυρίως της Λαγκάρντ που έχουν προκύψει νέα στοιχεία στην Δικαιοσύνη. Θα δοθεί μάχη για την πάταξη του λαθρεμπορίου ποτών και των καπνικών προϊόντων. Θα ελέγχουν όλες οι ύποπτες δημόσιες συμβάσεις και θα προχωρήσει η αδειοδότητηση των ραδιοτηλεοπτικών ν συχνοτήτων. Θα προχωρήσει η κάθαρση στο ποδόσφαιρο καις στις αθλητικές ομοσπονδίας. Θα διελευκανθούν οι υποθέσεις της Αγροτικής Τράπεζας και του ΤΤ
Ειδική αναφορά έκανε και στο προσφυγικό πρόβλημα λέγοντας ότι «ήδη μαζί με τη Ιταλία πετύχαμε μια μεγάλη νίκη για το πρόγραμμα της μετεγγατάστασης. Από εδώ και πέρα θα πριοχωρήσουμε τάχιστα στην δημιουργία των δομών στα νησιά για να απορροφήσουμε τα κονδύλια αλλά καις τις υπόλοιπες δομές με σχεδιασμό από το υπουργείο Εσωτερικών».
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ :18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2025 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ του χωριού μας

                                    Π    Ρ    Ο   Σ   Κ   Λ   Η   Σ   Η