Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Αμαλιάδα: Ο ΕΝΦΙΑ κατατρόπωσε την αγοραστική κίνηση!



Χωρίς εκπλήξεις, χωρίς ανατροπές και σε γενικές γραμμές υποτονικό, χαρακτηρίζουν οι καταστηματάρχες της Αμαλιάδας το κλίμα που επεκράτησε στην αγορά κατά την διάρκεια του ενδιάμεσου εκπτωτικού δεκαήμερου, το οποίο άρχισε την 1η Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 10 Νοεμβρίου.

Εξ αρχής άλλωστε οι καταστηματάρχες κρατούσαν μικρό καλάθι και δεν περίμεναν θαύματα, καθώς η οικονομική στενότητα των καταναλωτών δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

Δεν έμειναν χρήματα
Υπήρχε βέβαια η ελπίδα ότι θα γινόταν κάτι, ωστόσο ΕΝΦΙΑ και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις δεν έδωσαν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να βγουν στην αγορά και να εκμεταλλευτούν το εκπτωτικό δεκαήμερο, κάνοντας έξυπνες και οικονομικές αγορές σε νέες παραλαβές χειμερινών εμπορευμάτων.
Βέβαια, σε ρούχα και υποδήματα καταγράφηκε κάποια κίνηση, όχι ιδιαίτερα μεγάλη, με τους καταναλωτές να προσπαθούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Αυτό ικανοποίησε εν μέρει τους καταστηματάρχες, αφού  η κίνηση που μπορεί να καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του δεκαήμερου σαφώς δεν ήταν αρκετή για να δώσει ‘ανάσα’ στην αγορά.
Σε αυτό όπως λένε οι καταστηματάρχες φέρει ‘ευθύνη’ και ο καιρός, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες και η καλοκαιρία δεν δημιούργησαν την κατάλληλη διάθεση για χειμερινά ψώνια.

Περιμένουν τις γιορτές
Γι’ αυτό και τώρα οι περισσότεροι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα κριθούν πολλά για την πορεία των καταστημάτων, αφού ανάλογα με την κίνηση και τον τζίρο που θα κάνουν, θα εξαρτηθεί και το μέλλον τους, καθώς πολλά ‘φλερτάρουν’ με το λουκέτο.
Πάντως μέχρι τότε, και ανεξάρτητα από τη λήξη του εκπτωτικού δεκαήμερου, στα περισσότερα καταστήματα θα υπάρχουν προσφορές, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίζουν και το 20%, σε μία προσπάθεια να βοηθηθεί και το καταναλωτικό κοινό και τα καταστήματα να αυξήσουν λίγο την κίνησή τους, αφού χθες η αγορά ήταν ‘νεκρή’ και η εικόνα της άκρως απογοητευτική.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr) 
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...