ΚΕΠΕΠ Λεχαινών: Προσωρινή λύση με γιατρούς από νοσοκομεία



Κάτι αρχίζει να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση για το Θ.Χ.Π. (πρώην ΚΕΠΕΠ) Λεχαινών.

Για το ίδρυμα που φιλοξενεί πέντε παιδιά και πενήντα ενήλικες σύντομα θα δημιουργηθεί ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα παρουσίας γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων από τα νοσοκομεία της Ηλείας. Αυτό προκύπτει από την εποικοδομητική συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Λαζαρόπουλος Απόστολος και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Βασίλης Δημόπουλος χθες στο ίδρυμα των Λεχαινών.
 Για να υπάρξει σωστή λειτουργία του Κέντρου θα πρέπει να περάσει στο Υπουργείο Υγείας, να στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να αλλάξει η διοικητική του δομή. Αυτά είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να γίνουν και σε αυτό φαίνεται να συμφωνούν οι εμπλεκόμενοι με το ίδρυμα.
Επίσης θα πρέπει να γίνει αισθητή η παρουσία της τοπικής κοινωνίας η οποία για λόγους ανεξήγητους έχει γυρίσει την πλάτη στο ίδρυμα.
Μετά τη συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μια ώρα ο κ. Λαζαρόπουλος Απόστολος ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δήλωσε:
«Συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Πύργου κ. Βασίλη Δημόπουλο για να συζητήσουμε πως μπορούμε να ενισχύσουμε με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και εντός της εβδομάδας θα δρομολογήσουμε το πλάνο συνεργασίας που πιστεύω θα λειτουργήσει κάπως ώστε να ενισχυθεί η δομή μέχρι να έχουμε μια περαιτέρω συνάντηση με το Υπουργείο και να δούμε το θέμα των προσλήψεων και της ενίσχυσης του προσωπικού»
Από την πλευρά του ο πολύπειρος διοικητής  του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Βασίλης Δημόπουλος, δήλωσε: «Ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να προσφέρουμε αυτά τα οποία έχουμε δυνατότητα εμείς, μετά από συνεργασία με τον πρόεδρο του Κέντρου. Σε λίγες μέρες θα είμαστε σε θέση να πούμε με λεπτομέρειες τι ακριβώς θα κάνουμε και σε ποιο βάθος χρόνου θα γίνουν όλα αυτά».

Ντοκυμαντέρ τα Λεχαινά
Την ίδια ώρα τα μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμΕΑ: Μηδενική Ανοχή παραχωρούσαν συνέντευξη Τύπου στον τρίτο όροφο της ΕΣΗΕΑ. Κατά τη διάρκειά της  προβλήθηκε 17λεπτο ντοκουμέντο "Από το Άσυλο στην Κοινωνία", από την 4ημερη Κατάληψη του ΘΧΠ (πρώην ΚΕΠΕΠ) παραρτήματος ΑμεΑ Λεχαινών και ακολούθησε συζήτηση. «Η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: "Μηδενική Ανοχή" απαιτεί από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι σε διεθνείς οργανισμούς για την αποϊδρυματοποίηση, με τη σταδιακή απομάκρυνση των ανθρώπων με Αναπηρία από τα κλειστά ιδρύματα και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και ενηλίκων με Αναπηρία στο παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών με ανθρώπους που κρατούνται σε κλουβιά και δεμένοι/ες στα κρεβάτια τους παραβιάζουν κάθε έννοια ανθρωπισμού και δικαιωμάτων. Το κολαστήριο των Λεχαινών κρατά κλειδωμένα περισσότερα από 60 παιδιά/ενήλικες με αναπηρία σε απάνθρωπες συνθήκες», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Του Κώστα Ζαφειρίου
kozapress@gmail.com
patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ