ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

«Αγριεύει» η τροχαία από την ερχόμενη Τρίτη 15 Μαρτίου

ÊÏÑÉÍÈÏÓ - ÅÐÉÓÊÅØÇ ÕÐÏÕÑÃÏÕ ÌÅÔÁÖÏÑÙÍ Ì. ×ÑÕÓÏ×ÏÚÄÇ ÓÔÇÍ ÏËÕÌÐÉÁ ÏÄÏ (EUROKINISSI/ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)
Toυ Πέτρου Καρσιώτη
Από την Τρίτη 15 Μαρτίου και για πολλές εβδομάδες η Τροχαία σε όλη τη χώρα «αγριεύει» για τα καλά, καθώς οι επιτελείς της και οι
ομάδες αστυνομικών της φέρονται αποφασισμένοι να περιορίσουν τον παράλογο φόρο αίματος, που πληρώνουν οι πολίτες στην άσφαλτο. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, οι ομάδες των ανδρών και γυναικών της Τροχαίας, που θα βγουν στους δρόμους να κυνηγήσουν παραβάσεις γνωρίζουν τα συνταρακτικά αποτελέσματα της έρευνας των ανωτέρων τους, που αναδεικνύουν επτά αιτίες για την εθνική μας τραγωδία.
Επτά αιτίες γράφουν τα καθημερινά δράματα στην άσφαλτο, με νεκρούς, βαριά και ελαφρύτερα τραυματισμένους, ένας απολογισμός που συνιστά άσκοπη ανθρωποθυσία. Όπως λένε οι πληροφορίες, στην εξόρμηση της Τροχαίας, μία από τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια, θα πάρουν μέρος εκατοντάδες τροχονόμοι με περιπολικά, μοτοσυκλέτες και «μυστικά» αυτοκίνητα με ραντάρ ταχύτητας.
Γράφουν χαρακτηριστικά οι επιτελείς της Τροχαίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που θα έχουν και το συντονισμό της εξόρμησης-μαμούθ: «Με την εφαρμογή του προγράμματος και σε εβδομαδιαία βάση, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας θα ενημερώνουν τους οδηγούς και θα ενεργούν ελέγχους στο οδικό δίκτυο αναφορικά με τις επικίνδυνες παραβάσεις, υπό τον επιτελικό συντονισμό και εποπτεία της Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου. Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός του προγράμματος προβλέπει ακόμη την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίησή του, με τη διάθεση του απαραίτητου προσωπικού της Τροχαίας, του αναγκαίου αριθμού περιπολικών και συμβατικών οχημάτων, καθώς και μοτοσικλετών με ανάλογο εξοπλισμό».
Πρώτος στόχος η ενημέρωση των οδηγών και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, η επιβολή των προστίμων-φωτιά, που στους καιρούς της κρίσης καθίστανται πραγματικός βραχνάς για τον πολίτη. Έτσι, λοιπόν, οι παραβάσεις, που επαναλαμβάνονται και οδηγούν στον αφανισμό ανθρώπων και τη συντριβή οικογενειών, είναι, σύμφωνα με τη μελέτη της Τροχαίας:
Η παραβίαση ερυθρού Σηματοδότη
Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και μη χρήση παιδικών καθισμάτων
Η μη χρήση κράνους-Υπερβολική ταχύτητα
Η κυκλοφορία οχήματος που δεν έχει υποστεί τεχνικό έλεγχο 
Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
Η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος-Υπερβολική ταχύτητα
Για του λόγου το αληθές αστυνομικές πηγές, υπενθυμίζουν τον απολογισμό των τροχαίων τραγωδιών, μόνο στο νομό Αττικής, κατά τον μήνα Φεβρουάριο. Στους δρόμους της φωτιάς, στις 29 ημέρες του μήνα, είχαμε 13 θανατηφόρα δυστυχήματα με 14 νεκρούς. Επίσης άλλα 19 σοβαρά τροχαία με 20 βαριά τραυματισμένους. Και ακόμη 414 ελαφρά με 486 ελαφρά τραυματίες! Η σύγκριση των αιτίων, έδειξε κι εδώ τον ίδιο παρανομαστή. Παραβίαση σηματοδοτών, ταχύτητα, παραβίαση προτεραιότητας και μη χρήση κράνους από τους οδηγούς των δικύκλων. Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 27.578 παραβάσεις, από τις οποίες 694 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.
Ειδικότερα:
565 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 72 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
1.178 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
498 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
1.025 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
830 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και
1.672 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Όπως θα έλεγε και ο πασίγνωστος Ιαβέρης, ο οδηγός αγώνων Τάσος Μαρκουίζος που συγκλόνισε με τα στοιχεία που παρουσίασε στη μόνιμη επιτροπή οδικής ασφάλειας για όλη τη χώρα, «είναι σαν να πέφτει κάθε μέρα σε κατοικημένη περιοχή ένα μικρό αεροσκάφος της αεροπλοΐας με 20 επιβάτες». Είπε κι άλλα ο Ιαβέρης. Όπως ότι τα πιο πολλά δυστυχήματα συμβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές με ταχύτητες κάτω από 45 χλμ την ώρα. Και τα περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο είναι κάτω των 30 ετών. Αιτία κατά τον έμπειρο γύρω από θέματα οδικής ασφάλειας Ιαβέρη; «Οι τραγικοί δρόμοι και οι επικίνδυνοι οδηγοί, που σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία οδηγούν σε ένα εγκληματικό αποτέλεσμα. Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια», συνέχισε, «στην Ελλάδα, που πέρασε δύο πολέμους, έχασαν τη ζωή τους 70.000 ελληνόπουλα. Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι!».
http://www.alphafreepress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: