ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 15ης Μαρτίου 



44 π.X.: Ρωμαίοι Δημοκρατικοί, έχοντας επικεφαλής τον Βρούτο και τον Κάσιο, δολοφονούν στα σκαλοπάτια της Γερουσίας τον Γάιο Ιούλιο Καίσαρα. Η δημοκρατία θα επιζήσει δεκατρία ακόμη χρόνια, μέχρι την ήττα του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας από τον Οκταβιανό το 31 π.Χ.
1892: Στην Αγγλία, ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ.
1905: Οι επαναστάτες στην Κρήτη κηρύσσουν την ένωση της νήσου με την Ελλάδα.
1907: Εκλέγονται στη Φινλανδία οι πρώτες βουλευτίνες. Είναι 19 και αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους στις 23 Μαΐου.
1926: Ο δικτάτωρ Θεόδωρος Πάγκαλος εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς αντίπαλο.
1935: Στη Γερμανία, ο υπουργός Προπαγάνδας, Γιόζεφ Γκέμπελς, απαγορεύει την κυκλοφορία τεσσάρων εφημερίδων του Βερολίνου.
1937: Δημιουργείται η πρώτη τράπεζα αίματος στον κόσμο για μεταγγίσεις στο νοσοκομείο Κουκ Κάουντι, στο Σικάγο των ΗΠΑ.
1939: Τα χιτλερικά στρατεύματα εισβάλουν στην Τσεχοσλοβακία, την οποία καταλαμβάνουν αναίμακτα. Ο Πρόεδρος Χάτσα, μετά από καρδιακό επεισόδιο, που υπέστη κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων, διατάσσει να μην υπάρξει αντίσταση κατά των γερμανικών στρατευμάτων. Ο Χίτλερ μετατρέπει τη Μοραβία και τη Βοημία σε προτεκτοράτα.
1943: Αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός με ελληνες Εβραίους με προορισμό το Αουσβιτς. Συνολικά πάνω από 48.000 Ελληνοεβραίοι εκτοπίστηκαν στο Αουσβιτς, στο Μπιργκενάου και στο Μπέργκεν-Μπέλσεν. Μόνο 2.000 θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά το τέλος του πολέμου.
1945: Απελευθερώνονται τα Δωδεκάνησα και ζητούν να ενωθούν με την Ελλάδα.
1964:Παντρεύονται στο Μόντρεαλ του Καναδά η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον.
1974: Στις ΗΠΑ, ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφαίνεται ότι ο Πρόεδρος, Ρίτσαρντ Νίξον, συμμετείχε σε συνωμοσία με σκοπό να καλυφθεί ο ρόλος του Λευκού Οίκου στην παραβίαση των γραφείων του Δημοκρατικού Κόμματος (υπόθεση Γουοτεργκέιτ).
1975: Πεθαίνει σε ηλικία 69 ετών στο Παρίσι ο μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης. Ο Έλληνας μεγιστάνας ήρθε το 1922 ήρθε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα και έπειτα από λίγο μετανάστευσε στην Αργεντινή. Το 1932 αγόρασε το πρώτο του πλοίο, το οποίο ονόμασε Καλλιρόη προς τιμήν της αδελφής του. Το 1946 παντρεύτηκε την κόρη του εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού Αθηνά-Τίνα και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα. Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, ο Ωνάσης και η Τίνα Λιβανού χώρισαν. Πολύ γρήγορα ο Ωνάσης, χάρη στο ιδιοφυές επιχειρηματικό του ταλέντο, αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές του κόσμου. Το όνομά του έγινε συνώνυμο του μύθου όχι μόνο στους οικονομικούς κύκλους της παγκόσμιας κοινότητας αλλά και μεταξύ των απλών ανθρώπων.
1989: Παραιτείται από την Κυβέρνηση για λόγους «ευθιξίας», εξαιτίας της ανάμιξής του ονόματός του στο σκάνδαλο Κοσκωτά, ο Μένιος Κουτσόγιωργας.
1990: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εκλέγεται ο πρώτος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης.
1995: Τρομοκρατική επίθεση με δύο ρουκέτες σημειώνεται κατά των εγκαταστάσεων του «Mega Channel» στην Παιανία, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 20.30, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές.
1997: Το γκαζάδικο «Ευγενία» γίνεται ενέδρα θανάτου για τους μεταλλεργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος. Ο απολογισμός της τρομακτικής έκρηξης που ταράζει το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου το Πέραμα είναι τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Το «Ευγενία» σκίστηκε στα δύο από την έκρηξη, ενώ τα κορμιά των θυμάτων είχαν εκτοξευτεί σε απόσταση ακόμη και 100 μέτρων από το πλοίο.
2002: Αποχωρούν οι ισραηλινές δυνάμεις από τέσσερις παλαιστινιακές πόλεις. Αναπτερώνονται οι ελπίδες για επίτευξη εκεχειρίας.
2003: Πόλεμος στο Ιράκ. Τα πρώτα πολεμικά πλοία περνούν τη διώρυγα του Σουέζ, ενώ έντονη κινητικότητα υπάρχει και στη Μεσόγειο.
2007: Η Ελλάδα, η Ρωσία και η Βουλγαρία υπογράφουν τη συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, έπειτα από 14 χρόνια διαπραγματεύσεων.
2011: Ξεκινά η επανάσταση στη Συρία.

Γεννήσεις

938 - Ρωμανός Β', Αυτοκράτορας του Βυζαντίου
1767 - Άντριου Τζάκσον, ο έβδομος πρόεδρος των ΗΠΑ
1821 - Γιόζεφ Λόσμιντ, Αυστριακός επιστήμονας
1884 - Άγγελος Σικελιανός, Έλληνας ποιητής
1952 - Γουίλι Πάτσερ, Αυστριακός φωτογράφος, καλλιτέχνης, ζωγράφος και συγγραφέας
1983 - Κώστας Καϊμακόγλου, Έλληνας μπασκετμπολίστας
1984 - Κώστας Βασιλειάδης, Έλληνας μπασκετμπολίστας

Θάνατοι

44 π.Χ. - Ιούλιος Καίσαρας, Ρωμαίος αυτοκράτορας
963 - Ρωμανός Β', Αυτοκράτορας του Βυζαντίου
1938 - Νικολάι Μπουχάριν, ηγετικό στέλεχος των Μπολσεβίκων, που εκτελέστηκε με διαταγή του Στάλιν για αντεπαναστατικές ενέργειες
1951 - Ιωάννης Παρασκευόπουλος, Έλληνας αστρονόμος με καριέρα στην Νότια Αφρική. Ένας κρατήρας στη Σελήνη φέρει το όνομά του (Paraskevopoulos crater).
1945 - Πιερ Ντριε Λα Ροσέλ, Γάλλος συγγραφέας
1975 - Αριστοτέλης Ωνάσης
1998 - Μπένζαμιν Σποκ, δίδαξε ότι η ανατροφή των παιδιών πρέπει να είναι διασκέδαση.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: